İmamoğlu'ndan Müsilaj Sorununu Kanal İstanbul Projesiyle Çözeceğini Söyleyen Karaismailoğlu'na Yanıt

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, müsilaj sorununu Kanal İstanbul projesiyle çözebileceğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na cevap verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj (Deniz salyası) probleminin Kanal İstanbul projesiyle çözülebileceğini belirterek ''Karadeniz Marmara'ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu. Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek. Manipülasyonlar var; su kaynaklarının etkileneceği söyleniyor. Sazlıdere barajı İstanbul'un yüzde 2.8'ine denk geliyor. İstanbul'un su rezervine Kanal İstanbul ile Piriççik ve Kahramadere barajları ile daha fazla katkı sağlayacağız. Toplam maliyeti 15 milyar dolar. Üzerinde 6 köprü var; fiyata bunlar dahil, 5 yılda tamamlayacağız" dedi.

Karaismailoğlu'nun Kanal İstanbul önerisini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  "Devlet adamları, bilim ile konuşur; dayanakları bilim ile olur. Bir makale mi var, bir araştırma mı var? Bugüne kadar niye böyle bir araştırma yayınlanmadı?

Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İnsanoğlu Coğrafyayı Kusursuz Yönetemiyor 

İstanbul Valiliği ve İBB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Müsilaj Temizliği Seferberliği Programı”nda açıklama yapan İmamoğlu "Çözülmesi gereken derin bir sorunla karşı karşıyayız. Bugün yapacağımız, ortaya koyacağımız tutarlı adımlar, bu denizi ve bu coğrafyayı geleceğe az kusurlu bir şekilde taşıyacaktır. Keşke kusursuz diyebilsek, ama insanoğlu, ne yazık ki hiçbir coğrafyayı kusursuz yönetemiyor” ifadelerini kullandı.

 

ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediye başkanı ulaştırma bakanı adil karaismailoğlu deniz müsilajı salya kanal istanbul