İmamoğlu'ndan Yediği 800 Bin Oyluk Farkı Hazmedemeyen AKP Galata Kulesi ve Gezi Parkı'nın Ardından Eyüpsultan'daki Araziyi de İBB'nin Elinden Aldı

TAKİP ET

Seçimi kaybetmeyi hazmedemeyen AKP ve MHP'liler İBB'nin elinden arazi ve mülkleri almaya, Başkan İmamoğlu'na hizmet yaptırmamaya devam ediyor.

Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre Eyüpsultan Hz. Halid Bulvarı üzerinde bulunan İBB arazisi üzerindeki tasarruf yetkisi Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alındı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hazırlayıp İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğu imar planı değişikliğine halihazırdaki imar planlarında "kültürel tesis, çocuk tiyatrosu ve taşkın önlemli yapılaşma alanı” fonksiyonuyla bulunan 6 bin 250 metrekareye yakın alan konu edildi.

Söz konusu arazilerin imar planına 2 katlı yapılaşma şartıyla kültür merkezi yapılmak üzere "sosyal kültürel tesis" fonksiyonuyla alınması teklif edilen değişiklik, 4 Şubat 2021'de toplanan Eyüp Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

İBB Meclisi'ne gönderilen imar plan değişikliği teklifi İYİ Parti ve CHP'nin muhalefetine rağmen AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Değişiklikle birlikte söz konusu arazideki İBB yetkileri ilçe belediyesine devredildi ve İBB bir kez daha devre dışı bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 800 bine yakın oy farkla kaybeden AKP ve MHP, seçimin kaybedilmesinden bu yana Başkan Ekrem İmamoğlu'nun halka hizmet etmesine engel olmak için büyük bir gayret sarf ediyor.

Daha önce de Galata Kulesi ve Taksim Gezi Parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alınmış ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve Mansur Yavaş'ın tasarrufunda olan bütçe gelirleri kısıtlanmıştı.

İmamoğlu'ndan Yediği 800 Bin Oy Farkı Hazmedemeyen AKP Galata Kulesi ve Gezi Parkı'nın Ardından Eyüpsultan'daki Araziyi de İBB'nin Elinden Aldı