İmamoğlu'nu Şikayet Eden Ufuk Akçekaya Dolandırıcı Çıktı

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nu türbeye girerken ellerini bağladığı gerekçesiyle CİMER' şikayet eden Ufuk Akçekaya'nın eğitim kurumlarını kullanarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu türbeye girdiği sırada ellerini arkasından bağladığı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet eden Ufuk Akçekaya'nın çeşitli eğitim kurumları açarak dolandırıcılık yaptığı, açtığı kurumlar için kira ödemediği ve öğretmenlerinin maaşlarını vermediği ortaya çıktı. 

Özel okul ve dershanelerde kimya öğretmenliği yaparak başladığı kariyerinde eğitim kurumları satın alarak yükselişe geçen Akçekaya, Kamp-ı Derya isimli etüt ve ders çalışma merkeziyle dolandırıcılık hayatına başladı.

2019 yılında Balkan Eğitim Hizmetleri ve Tic. AŞ’nin aldığı Beykent Okulları adı altında Edirne, Tokat, İstanbul Beylikdüzü, Şişli ve Bahçeşehir'de şubeler açan Akçekaya, velileri ve öğretmenleri dolandırdı.

Akçekaya, velilerin parasını aldıktan sonra öğretmenlerin maaşını ödemeyerek kurumdan çıkış yaptı. Dolandırıldığını fark eden veliler ve öğretmenler haklarını aramak için savaştı ancak muhatap bulamadı. Onlarca insanın şikayetine rağmen Akçatepe tutuklanmadı ve hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Yeni Kurumlar Açarak Dolandırıcılığa Devam Etti

Fen Bilimleri Özel Eğitim Kursu, Nazmi Arıkan Özel Eğitim Kursu ve Final Özel Eğitim Kursu açarak dolandırıcılık kariyerine devam eden Akçekaya, Altunizade, Üsküdar, Libadiye, Beylikdüzü, Bakırköy ve Etiler’de şubeler açtı.

Akçekaya; Enerji Koleji, Beyken Bakırköy Temel Lisesi, Koç Eğitim Temel Lisesi, Bakırköy Butik Koç Eğitim Dershanesi kurucusu olarak da yoluna devam ederken dolandırdığı öğretmenler kendisi hakkında şikayette bulunmaya devam etti.

Pandemi döneminde de dolandırıcılığa devam ederek çalıştırdığı öğretmenlerin maaşını ödemeyen Akçekaya'nın, veliler ücretlerini ödediği halde senet imzalattığı ve velileri icraya verdiği öğrenildi.

AKP'li İsimlere Yakınlığını Kullanarak Güven Kazanıyor

Dolandırıcı ve suçluların ortak noktası olan AKP'li isimlerle fotoğraf çektirerek güven kazanan Akçekaya'nın İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. 

Akçekaya, AKP'li isimlerle yakınlığı sayesinde hiçbir ceza almadan dolandırıcılığa devam etti. Tokat'ta bulunan TED kolejinin sahibi Bilal Durmaz'dan okulu satın alan Akçekaya, resmiyette okulun adını değiştirmedi ve sahte tabela kullanarak Beykent Koleji ismini kullanmaya başladı.

Sahte isimle açtığı okulda 2 buçuk 3 milyon arasında bir ücret toplayan Akçekaya, TED kolejinin kirası dahil hiçbir ücreti ödemeyerek buradan da kaçtı.

Tokatspor'a Başkan Oldu

Akçekaya takımın 6-7 milyonluk borcunu üzerine almayı teklif edip takımı satın aldı. Tokatspor kulübünün gelirlerine haciz koyan alacaklılarla görüşen Akçekaya, alacaklılara hacizleri kaldırıp borçlara karşılık çek yazmayı teklif ettikten sonra trilyonluk çeklerle hacizleri kaldırdı. Bu sayede kulübün gelirlerini kendi şirketine almayı sağlayan Akçekaya, yazdığı hiçbir çeki de ödemedi.

Paraları aldıktan sonra kulübü kapatacağını söyleyen Akçekaya, kulubü kendisinden satın almak isteyenlerden de 13 milyon talep etti.

Erdoğan ile Fotoğraflarını Gönderip Kira Ödemiyor

Akçekaya'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğraflarını göndererek kiraladığı iş yeri sahiplerini tehdit ettiği ortaya çıktı. 

Akçekaya'nın babasını 400 bin TL dolandırdığını söyleyen TBMM 24. Dönem Milletvekili Prof.Dr.Pelin Gündeş, sosyal medya hesabı üzerinden yaşadığı olayı anlattı.

 

 

 

ekrem imamoğlu türbe ufuk akçekaya dolandırıcı eğitim kurumu öğrenci veli şikayet