İmamoğlu'nun 4 Yıl 1 Ay Hapsi İstendi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin iptal edilmesinden sonra yaptığı konuşmada YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 ay hapsi istendi.

YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesinin ardından, Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine yönelik hakaret ettiği iddia edilerek soruşturma başlatılmıştı.

İmamoğlu hakkında, “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın bugün ilk duruşması yapıldı.

Duruşmada İmamoğlu’nu temsilen avukatı Kemal Polat yer aldı.

Avukat Kemal Polat, “Müvekkilim yapmış olduğu Belediye Başkanlığı görevi nedeniyle ve son andaki program değişikliği sebebiyle duruşmada hazır olamadı. Mahkemenin uygun görmesi halinde celse arasında, gelecek duruşmada veya talimatla savunması alınabilir. Müvekkilimin savunması alındıktan sonra esas hakkında savunma yapacağım” diyerek mazeret sundu.

YSK Üyelerine Dair Bir Beyan Yok

Anayasa Mahkemesi kararları ve Yargıtay içtihatları doğrultusunda suçun unsurlarının oluşmadığını ifade eden İmamoğlu'nun avukatı Polat, “YSK üyelerine dair bir beyan yoktur. Sanığın yokluğunda beraat kararı verilebileceğinden beraat kararı verilmesini, aksi halde savunmasının alınmasını talep ederiz” dedi.

İmamoğlu İfade Verecek

Savcı, Kemal Polat’ın İmamoğlu'yla ilgili sunduğu mazeret durumunun kabul edilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı görevini dikkate alarak mazeretinin kabulüne karar verdi. İmamoğlu’nun ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz'daki Biyometanizasyon Tesisi'nin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Söz konusu davayla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu “Bugün davası vardı. Ertelendi. Muhtemelen belirlenen tarihte de gidip bu konudaki ifademi vereceğim mahkemede” dedi. İmamoğlu şöyle devam etti:

"Muhatabım Olan Siyasi Akıl Bellidir"

"Bahsi geçen konuda bu süreci kendi üzerine alıp bu girişimde bulunanların doğru bir tercih yapmadıklarını düşünüyorum. Çünkü yanlış yapmışlardır. Yanlış bir algıyla hareket etmişlerdir. O güne dönüp baktığınızda benim bu cevabımı yine kendilerine ait medyada yazanların muhatabının kim olduğunu zaten kendileri yazmışlardı.

Çünkü bu sözü, bana bizzat hakaret eden siyasi akla dönük bir cevabım olmuştu ve benim bu sözümle beraber muhatabım olan siyasi akıl bellidir. Siyasi kişilikler bellidir. Muhatabım onlardır. Nokta. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Bu süreci kendi üzerine alınan ve böyle bir girişimde bulunan kurul üyeleri doğru hissetmemişlerdir, yanlış hissetmişlerdir. Yanlış bir girişimde bulunmuşlardır."

 

ekrem imamoğlu hapis ceza ysk 31 mart seçimleri istanbul istanbul büyükşehir belediyesi