İmamoğlu'nun Göçmen Açıklamasına İçişleri Bakanlığı'ndan Yanıt

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, "İstanbul'da 2,5 milyon göçmen var" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'da 2,5 milyon mülteci var" açıklamasına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan sonra İçişleri Bakanlığı'ndan da yanıt geldi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da bulunan göçmen sayısına ilişkin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bakanlığın açıklamasında, Türkiye genelinde toplam 5 milyon 276 bin 471 yabancı bulunduğu belirtildi. İstanbul'daki yabancı uyrukluların sayısı ise 1 milyon 182 bin şeklinde açıklandı.

Bugün yasa dışı göçe ilişkin açıklamalarda da bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "Belki de en dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul’a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya.Ve o 2,5 milyon nüfus, sadece ve sadece 6-7 yılda olgunlaşmış bir nüfus. Yani 1961'den 2021'e konuşmuyoruz. 2021 yılındayız; 2013'lerde, 2014'lerde başlayan bir sürecin, bir anda 2,5 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, aslında ne kadar dramatik bir süreci zorluklarla yönettiğimizin bir karşılığıdır diye düşünebiliriz. Dolayısıyla şu anda dünyada ama savaşlar ama belli kıtlıklar üzerinden bir takım gelir adaletsizliği, eşitsizlikler üzerinden oluşan bu göçleri sıkı bir biçimde incelemeli ve bunun üzerine hep birlikte çalışmalıyız" demişti.

 

 

göç imamoğlu içişleri bakanlığı mülteci ali yerlikaya istanbul sayı