İmamoğlu'nun Kadınlar Günü Mesajına İYİ Parti'den Tepki

TAKİP ET

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kadınlar Günü'nü İYİ Parti ve HDP Genel Başkanları nezdinde kutlaması, İYİ Parti tabanı tarafından tepkiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'ın nezdinde kutlaması siyasetin yeni tartışma konusu haline geldi.

İYİ Parti tabanından Akşener'in adının Buldan'la beraber anılmasına yönelik İmamoğlu'na tepkiler yöneltilirken Buldan, bu paylaşımı alıntılayarak teşekkür etmekle yetindi

İmamoğlu'na tepki gösteren isimlerden biri de İBB Başkanı ile iyi bir iletişimi olduğu bilinen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu oldu. Kavuncu, ilgili paylaşımında "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, konuya dair sessizliğini korurken tartışmaların odağındaki isim İYİ Parti lideri Akşener, 'Fikir hürriyetidir. Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi. Ben de saygı duyuyorum' diye konuştu.

ekrem imamoğlu ibb istanbul kadınlar günü 8 mart meral akşener buğra kavuncu pervin buldan iyi parti hdp