İmar Yolsuzluğu Yaptığı İddia Edilen Ataşehir Belediyesi İçin İnceleme Talebi

TAKİP ET

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumluluğu bulunan belediye çalışanları hakkında inceleme başlatılması için İstanbul Valiliği soruşturma başvurusu yaptı.

Bir inşaatta yapılan yolsuzluğa göz yumduğu iddia edilen Ataşehir Belediyesi hakkında dilekçe yollayan Ş.D.'nin şikayeti üzerine İstanbul Valiliği inceleme başlattı. 

Yapılan inceleme sonrası hazırlanan ön araştırma raporunda, inşaat şirketinin projeye uymadığı belirtildi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, ön araştırma raporuyla birlikte İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Valilik tarafından verilen şikayet dilekçesinde ''Söz konusu parselde imar planına göre 954,84 metrekare fazla emsal kullandırılması ve mahallinde yapılan incelemede 2. blokta proje aykırı olarak açık balkon şeklinde belirtilen alanların kısmen kapalı alan haline getirildiği anlaşıldığından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumluluğu bulunan belediyenin ilgili diğer görevlileri hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre Ön İnceleme Yaptırılması gerektiği kanaat ve sonucuna varıldığı belirtilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

 

ataşehir belediye imar yolsuzluk inşaat soruşturma valilik şikayet