İnce, Gençlerin Yurt Dışı Hayallerine Sitem Etti

TAKİP ET

Muharrem İnce, yurt dışına gitmeyi hayal eden gençlere sitem etti.

Memleket Partisi'nin Şişli'de bir otelde düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılan Genel Başkan Muharrem İnce, gençlerin yurt dışı hayallerini duyduğunda "tüylerinin diken diken olduğunu" belirterek "Bu ülke bizim. Sokaklarındaki çöpleri siz alacaksınız, yanan ağaçların yerine siz yenisini dikeceksiniz, hudutları siz koruyacaksınız" dedi.

Gençlere "Memleketi terk etmek yok" diyen İnce, "Siz okuyacaksınız, doktor, mühendis, öğretmen olacaksınız, milletvekili olacaksınız, ülkeyi yöneteceksiniz. Ne işiniz var Hollanda’da, Amerika’da, Kanada’da" ifadelerini kullandı.

CHP ve HDP'yi eleştiren İnce, "İlkesiz bir siyasetin içerisinde hiç olmadım ve asla da olmayacağım. Yeni bir tezkere geçti Meclis’ten. Milletvekillerim beni aradı, ‘Okudunuz mu?’ dedim. Ben de okudum. Daha önce Suriye tezkeresiyle ilgili, süresi iki yıla çıktı. Peki buna şerh koyalım ama Yunanistan bir yandan Larissa havaalanını genişleterek, Girit’te Suda üssünde Amerikan askerlerini konuşlandırarak bizi batıdan sıkıştırmaya çalışırken biz terör koridoruna geçit veremeyiz" dedi.

"Bu AKP, MHP meselesi değil, bu memleket meselesi. Millet İttifakı’ndan bir bileşen diyor ki ‘Biz hayır verdik, evet vermek vatana ihanettir'. Hangisi ihanettir biliyor musunuz?" diyen İnce, "Siz bu kadar temel bir konuda bile anlaşamıyorsanız maazallah memleketi yönetirken başınıza neler gelir" şeklinde konuştu.

muharrem İnce Gençlerin Yurt Dışı Hayallerine Sitem Etti