İnce, Memleket Partisi'ndeki İstifalara İlişkin: Bize Operasyon Çekiyorlar

TAKİP ET

Muharrem İnce, partisindeki istifalara ilişkin "operasyon" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Sözcüsü ve Genel Başkanvekili Gaye Usluer, Parti Genel Sekreteri Hakkı Akalın ve 4 Parti Meclisi üyesi partiden istifa etmişti.

"Bize Operasyon Çekmek İstiyorlar"

Yaşana istifalara ilişkin Çankırı'nın Orta ilçesinde bağlı Dodurga'da konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Memlekete yirmi yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları Memleket Partisi’ne operasyon çekmekte çok mahirler. Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek" ifadelerini kullandı.

İktidar ve Muhalefet Eleştirisi

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre iktidarı ve muhalefeti bir tutan İnce, "Milleti fukaralaştıran bu iktidarın karşısında altılı bir masa var. Libya tezkeresinde bile anlaşamadılar" dedi.

"Altılı Masa Geçtiğimiz Günlerde Bence Dağılmıştır"

"Türkiye’de koalisyon süresi 11 aydır. Bu altılı masa geçtiğimiz günlerde bence dağılmıştır" diyen İnce, "Libya tezkeresinde bile anlaşamadıktan sonra memleketin hangi sorununu çözecekler? Libya tezkeresine ne diye ‘hayır’ veriyorsunuz. Akdeniz’de Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyor musunuz? Siz Akdeniz’deki gazdan pay almak istemiyor musunuz? Siz Türkiye’nin Antalya körfezine sıkışmış bir kara devleti mi olmasını istiyorsunuz? Bu iktidardan millete umut yoktur. Çözüm yoktur. Ama bu muhalefetten de yoktur. Libya'ya tezkere konusunda anlaşamayanlar hangi konuda anlaşacaklar?" ifadelerini kullandı.

İstifaların Ardından MYK'da Yeni İsimler

Duvar'ın haberine göre altı istifanın ardından 19 kişilik MYK'nın yeni üyeleri  Atilla Aytaç, Ümran Köksüz, Ahmet Özalp, Ali Tunç Can, Gürbüz Evren ve Şeref Albeniz oldu.

muharrem ince memleket partisi istifalara ilişkin konuştu bize operasyon çekiyorlar Altılı Masa Geçtiğimiz Günlerde Bence Dağılmıştır