İnce'nin Partisi Sonunda Hazır

TAKİP ET

Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin kuruluş başvurusu dilekçesini İçişleri Bakanlığına yarın vereceği öğrenildi.

CHP'de kongre talebine cevap alamayan Muharrem İnce, "Bin Günde Memleket Hareketi"ni "Bizim başlattığımız hareket parti içi muhalefet hareketi değildir, biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz Türkiye’nin barışmaya ve bölüşmeye ihtiyacı vardır. Bugün başlattığımız hareketin adı ‘1000 günde Memleket’ hareketidir" sözleriyle Büyük Gazi'nin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluşuna atfen Sivas'ta başlatmıştı.

CHP'nin son Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin kuruluş başvurusu için İçişleri Bakanlığına yarın dilekçesini vereceği ve partinin lansmanını yapacağı belirtildi.

Başvuru dilekçesinin Bakanlığa sunulmasının ardından 18 Mayıs'ta parti yönetiminin seçileceği, partinin genel başkanı olacak olan İnce'nin 15 kişilik Merkez Yönetim Kurulu oluşturacağı ve parti için 10 kişiden oluşan bir disiplin kurulu kurulacağı belirtildi. Partinin ilk aşama 4 genel başkan yardımcılığı ve bir genel sekreterliği olacağı belirtilirken Kasım ayında ilk büyük kurultayın gerçekleştirileceği ve kurultayda parti meclisinin ortaya çıkarılacağı öğrenildi. 

Kasım ayındaki kurultaya kadar şehir teşkilatlanmalarının hazır hale geleceği belirtilirken partide CHP'den ayrılan 3 milletvekilinin dışında gazeteci Şaban Sevinç, eski futbolcu Ümit Özat, Serkan Ufuk Akgün ve Hüseyin Baraner gibi bilindik isimlerin de bulunacağı kaydedildi.

İnce'nin Partisi Sonunda Hazır