İngiliz Bakan: Aşı Olmayan Kendisine Başka İş Baksın

TAKİP ET

İngiliz Sağlık Bakanı Sajid Javid, aşılarını yaptırmayan bakımevi çalışanlarının işlerine son verilebileceğini ima etti.

İngiliz Sağlık Bakanı Sajid Javid, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda aşılarını yaptırmayan bakımevi çalışanlarına yönelik "Bir bakım evinde çalışıyorsanız, ülkemizdeki en savunmasız insanlardan bazılarıyla çalışıyorsunuz ve gidip aşı olmaya zahmet edemiyorsanız, dışarı çıkın ve başka bir iş bulun" ifadelerini kullandı.

Çin Virüsü'ne karşı görece daha zayıf insanlarla ilgilenecek olan bakımevi çalışanlarının aşılarını yaptırmamasını eleştiren Javid, "Eğer aşı olmayacaksan, neden bu işte çalışıyorsun?" dedi.

Bakımevi çalışanlarının aşılarını yaptırmaları için belirlenen son tarihte bir değişiklik yapmayacaklarını belirten Javid, bakımevinde kalanların güvenliğini ve yararını düşünmeleri gerektiğini söyledi.

İngiltere Ulusal Bakım Derneği, 40 bin personelin son tarihten önce aşılarını yaptıramaması nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalabileceğini öngörüyor.

Ayrıca ülkedeki 80 bin bakımevi personelinin henüz tek bir aşı yaptırdıkları için durumlarının belirsiz olduğu belirtiliyor.

İngiliz Bakan Aşı Olmayan Kendisine Başka İş Baksın