İngiliz Başbakanı Rishi Sunak ve Eşinin Serveti Kral III. Charles'ın Servetini Katlıyor

TAKİP ET

Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve eşi Akshata Murthy'nin serveti, Kral III. Charles'ın servetinden daha fazla.

Boris Johnson'ın istifasının ardından Muhafazakar Parti'nin liderliği için Liz Truss ve Rishi Sunak yarışa girdi.

Rishi Sunak'ı geride bırakan Liz Truss, Muhafazakarların liderliğini ve İngilizlerin Başbakanlığını elde etti. Fakat bu görevi kısa sürdü. Öyle ki Truss, İngiltere tarihinin en kısa süre görev yapan Başbakanı oldu.

Verdiği "vergi" vaatleri piyasalarda sarsıntı yaratan Truss hükümeti, İçişleri Bakanı Suella Braverman'in istifasıyla sarsıldı. 

44. görev gününde istifasını açıklayan Liz Truss'ın ardından Rishi Sunak, İngiltere Başbakanı oldu. Braverman, sadece 6 gün sonra İçişleri Bakanlığı görevine geri döndü.

Geçen Hafta İstifa Etmişti: Suella Braverman, Yeniden İçişleri Bakanlığı'na Getirildi

İngiltere'nin Yeni Başbakanı Rishi Sunak'ın Serveti

Hindistan kökenli oluşuyla "çeşitlilik", "çoğulculuk" sloganları atan grupların dikkatini çeken Rishi Sunak'ın en dikkat çekici yönü elbette kökeni değil. Hindistan'ın en zengin işadamlarından biri olan Narayana Murthy'nin kızı Akshata Murthy ile evli olan Rishi Sunak, daha önce "vergi" eleştirilerine konu olmuştu.

Akshata Murthy'nin İngiltere dışındaki servetinin vergisini ödemediğinin ortaya çıkmasının ardından Murthy, tüm dünyadaki gelirleri için İngiltere'de vergi ödemeyi kabul etmişti. 

Kayınbabanı Seçebilirsin Rishi!

Kurduğu bilişim şirketiyle zenginliğini elde eden Narayana Murthy'nin kızı Aksharta ekonomi öğrenimi için ABD'ye gitti fakat moda okudu. Çiçeği burnunda İngiliz Başbakanı Rishi Sunak'la Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığı sırada tanıştı ve evlendi. Başbakan Rishi Sunak'in "Babanı seçemezsin, ancak kayınbabanı seçebilirsin" düşüncesine gönülden inandığı anlaşılıyor.

Sunak'ın Serveti, Kral'ın Servetini Katlıyor

Rishi Sunak ve Aksharta Murthy'nin serveti, kısa süre önce Kraliçe Elizabeth'in vefatıyla tahta cülus eden Kral III. Charles'ın servetinden daha büyük.

Çiftin serveti yaklaşık 730 milyon sterlin. Rishi Sunak ve Akshata Murthy çifti, İngiltere'nin en zenginleri arasında yer alıyor.

Kral III. Charles ve Kraliçe Consort Camilla'nın serveti ise yaklaşık 300 milyon sterlin. Yani Başbakan ve eşinin serveti, Kral ve Kraliçe'nin servetini ikiye katlıyor.

ingiliz başbakanı ingiltere rishi sunak eşi akshata murthy serveti katlıyor kral charles