İngiliz Başbakanı'nın Sağlık Bakanı İçin Küfürlü Biçimde 'Tam Bir Umutsuz Vaka...' Dediği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İngiliz Başbakanı Boris Johnson'ın Sağlık Bakanı Hancock hakkında geçtiğimiz yıl küfürlü bir ifade kullanarak "umutsuz vaka" dediği ortaya çıktı.

Sedat Peker'in yarattığı bir etkiden midir bilinmez, dünyanın her yanında olur olmaz konuşmalar ifşa ediliyor. Son olarak İngiliz Başbakanı Boris Johnson'ın eski baş danışmanı olan Dominic Cummings, başbakanın bir yazışmasını ifşa etti.

Başbakan Boris Johnson'ın Sağlık Bakanı Hancock hakkında kullandığı küfürlü "umutsuz vaka" ifadesini hatırlatan Cummings "Onu (Hancock'u) azletmemeniz sebebiyle kaç kişi öldü?" sorusunu yöneltti.

Bu ifadeleri Avam Kamarası'na bağlı bir komisyona anlatan Dominic Cummings, söz konusu ifadelerin kullanıldığını ispatlamak için konuşmaların ekran görüntülerini ortaya koydu.

Söz konusu WhatsApp mesajında Cumming Johnson'a ABD'nin test sayılarını iki hafta içinde günde önce 2200'den 27 bine, sonra ise 100 bine çıkardığını, kendilerinin de (İngiltere) aynısını yapması gerektiğini söylüyor. Johnson'ın cevabı ise malum: "Tam bir umutsuz vaka ..."

İngiliz Başbakanı'nın Sağlık Bakanı İçin Küfürlü Biçimde 'Umutsuz Vaka' Dediği Ortaya Çıktı