İngiliz Hükümeti, Kaçak Göçmen Çalıştıranlara Verdiği Cezaları Ağırlaştıracak

TAKİP ET

İngiliz hükümeti, kaçak göçmen çalıştıran işverenler ile göçmenlere mülklerini kiralayan ev sahiplerine uyguladığı para cezalarını üç kattan fazla artırma kararı aldı.

İngiltere, kaçak göçmenlere karşı tedbirlerini sertleştiriyor. İngiliz İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kaçak göçmenlerin kendileri için çalışmasına veya mülklerini kiralamasına izin veren işveren ve ev sahiplerine uygulanan para cezalarının üç kattan fazla artırılacağını duyurdu.

Söz konusu açıklamada, değişikliğin, 2014'ten bu yana para cezalarında yapılan "en büyük artış" olduğu belirtilerek, 2014'te her kaçak işçi çalıştıran işveren için 15 bin sterlin olan para cezasının 45 bin sterline, tekrarlanan ihlallerin ise 20 binden 60 bin sterline çıkarıldığı ifade edildi.

Ev sahipleri için ise para cezalarının ilk ihlalde 80 sterlinden bin sterline, kiracı için ise 5 bin sterlinden 10 bin sterline kadar artırılması kararı alındığı vurgulanan açıklamada, ihlallerin tekrarlanması halinde cezanın daha da artacağına işaret edildi.

Söz konusu değişikliğin gelecek yılın başında yürürlüğe gireceği aktarıldı

ingiltere kaçak göçmenler göçmenler kaçak göç göç