İngiliz Hükümetinden Ukrayna'da Savaşmak İsteyen Sivillere Destek

TAKİP ET

İngiliz Dışişleri Bakanı Liz Truss, Ukrayna saflarında savaşmak isteyecek İngilizleri destekleyeceğini açıkladı.

Rusya'ya karşı Ukrayna saflarında savaşmak isteyen Avrupalıları ülkeye çağıran Ukrayna yönetimi, söz konusu kişilere ülkelerindeki Ukrayna diplomatik misyonlarıyla temasa geçme çağrısı yapmıştı. 

2016'dan bu yana Ukrayna yasalarına göre yabancılar Ukrayna saflarında savaşabiliyor. Bu hukuki düzenlemelerin hatırlatıldığı açıklamada Avrupalılar "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması İçin Uluslararası Lejyon" birliğiyne katılmaya davet edilmişti.

İngiliz Dışişleri Bakanı Liz Trusss, kendisine yöneltilen "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yurt dışından insanların uluslararası bir güce katılmalarını istedi. Bunu destekliyor musunuz?" şeklindeki soruya yanıt olarak şu ifadeleri kullandı:

"Destekliyorum ve elbette bu, insanların kendi karar verebilecekleri bir şey. Ukrayna halkı, sadece Ukrayna için değil, tüm Avrupa için, özgürlük ve demokrasi için savaşıyor çünkü Putin’in meydan okuduğu şey bu. Kesinlikle, eğer insanlar bu mücadeleyi desteklemek istiyorlarsa, bunu yapmaları için onları desteklerim."

ingiltere ingiliz dışişleri bakanı liz truss lejyon avrupalılar ukrayna