İngiliz İstihbarat Şefi: Putin'in 3 Hedefi Var

TAKİP ET

İngiltere, yaklaşık 400 Rus casusunun sınır dışı edildiğini duyurdu.

İngiltere Dış İstihbaran (MI6) Şefi Richard Moore, diplomatik kimlik altında casusluk yapan 400 Rus'un sınır dışı edildiğini söyledi.

ABD'nin Colorado kentinde Aspen Strateji Grup tarafından düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda açıklamalarda bulunan İngiltere istihbarat servisi MI6 Şefi Richard Moore, Avrupa'da Rus diplomatik misyonlarında çalışan yaklaşık 400 Rus casusunun sınır dışı edildiğini duyurdu. Moore, bu hamleyle birlikte Rusya'nın Avrupa'daki istihbarat kapasitesinin yarı yarıya azaltıldığını ifade etti.

Putin'in 3 Önemli Hedefi

İngiliz istihbaratı olarak Rus diktatörü Putin'in neyi planladığını bildiklerini belirten Moore, Putin'in 3 önemli hedefi olduğunu belirterek bunları Zelensky'i iktidardan düşürmek, Kiev'i ele geçirmek ve NATO ittifakı içinde ayrılık yaratmak olarak sıraladı.

Putin'in bu hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığını belirten Moore, Ukrayna'da Rusya'nın yaklaşık 15 bin asker kaybettiğini söyledi. Moore bunun yanı sıra Putin'in hasta olduğu iddialarına ilişkin de bir kanıt olmadığını söyledi.

ingiltere 400 rus casusunu sınır dışı etti putin önemli hedef üç 3 richard moore