İngiliz Milletvekili: Erkekler İçin Akşam 18'den Sonra Sokağa Çıkma Yasağı Getirilsin

TAKİP ET

İngiliz milletvekili Barones Jones, kadın cinayetlerine karşı önlem teklifi sundu.

Sarah Everard isimli kadının ormanda bulunan bedeni hakkında konuşmalar yapan vekil, yasaların bu hafta içinde ilk fırsatta görüşülmesi gerektiğini söyledi.

En uygun yasanın 'erkeklerin 18.00 dan sonra sokağa çıkmasını engellemek' olduğunu belirten Jones, bu yasanın kadınların güvenliği için yapılması gerektiğine değindi. Kadınların ancak bu şekilde kendini güvende hissedeceğini söyleyen vekil, bu yasanın ayrımcılıklara son vereceğini ifade etti.

Kadınların güvenle sokakta gezebilmesi ve öldürülmemesi için böyle bir yasaya ihtiyaç olduğunu belirten Jones'ı destekleyen kişiler kadar olumsuz eleştiri yapanlar da oldu.

Sarah Everard Olayı

28 Şubat günü kaybolan 33 yaşındaki Sarah'tan günlerce haber alınamadı. Kayıp ihbarının ardından araştırma yapan ekipler 10 Mart günü aldıkları bir ihbar sonrasında genç kadının cansız bedenine ulaştı. 

Sarah'ın ölümünün ardından yapılan soruşturmada olayla ilgili olarak kent bölgesinde bir erkek polis memuru ve bir kadın gözaltına alındı.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, Çarşamba akşamı yaptığı basın toplantısında, Londra polisinde görevli bir memurunun, Sarah Everard'ı öldürmek şüphesiyle gözaltında olmasının kurumda ve halkta şok etkisi yarattığını söyledi.

İngiliz milletvekili Barones Jones sarah everard erkekler yasak 18 sokağa çıkma yasa