İngilizler Israrcı: Şampiyonlar Ligi Finali, Wembley'de Oynansın

TAKİP ET

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin final müsabakasının, 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanmasına karar verilmiş olmasına rağmen söz konusu final müsabakasının Londra'da oynanması hususunda İngilizler ısrarcı. Nitekim UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu ve Birleşik Krallık Hükûmeti arasında görüşmeler hâlâ devam ediyor.

Finalde boy gösterecek iki İngiliz takımın taraftarlarının, Birleşik Krallık Hükûmeti'in aldığı Çin virüsü önlemleri sebebiyle Türkiye’ye yolculukları mümkün olmayacak. 

Final müsabakasının, ulusal stadyum olan Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanması için ısrarla çaba sarf edilirken Başbakan Boris Johnson’ın Çin virüsü önlemlerinin gevşetilmesiyle ilgili bugün alındığını duyurduğu karar gereği seyirciler stadyuma girebilecek.

Yakşalık 100 bin kişilik stadyuma kaç kişinin alınacağı henüz açıklanmazken sponsorların da talepleri göz önünde bulundurularak bir karara varılacak.

Finale kalan Manchester City ve Chelsea takımlarının yönetimleri, finali seyirci ile oynamayı talep ederken İngiltere Futbol Federasyonunun da bu doğrultuda çalışmalar yaptığı açıklandı.

Yarın yapılacak görüşmelerden sonra final müsabakasının nerede oynanacağına ilişkin kesin kararın da çarşamba günü kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi Manchester City Chelsea Final Maçı CL Champions League İngiltere Birleşik Krallık İstanbul Final 2021 Atatürk Olimpiyat Stadı Olimpiyat Stadı Wembley Stadium Wembley Stadı