İngilizler, Türkiye'yi "Kırmızı Liste"ye Aldı: Şampiyonlar Ligi Finali İngiltere'de Oynansın

TAKİP ET

Birleşik Krallık, Türkiye'yi "yüksek riskli" ülkelerin bulunduğu kırmızı listeye alacağını açıkladı. Bu sebeple Şampiyonlar Ligi final müsabakasının İngiltere'de oynanması için UEFA'ya ciddî bir baskı var.

İstanbul'da iki İngiliz takımı, Manchester City ile Chelsea arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi final müsabakası öncesinde Birleşik Krallık, UEFA'ya ciddî bir baskı uyguluyor.

TÜRKİYE KIRMIZI LİSTEDE

Birleşik Krallık, Çin virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye'yi "kırmızı listeye" dâhil edeceğini açıkladı. Kırmızı listede yer alan ülkelerden İngiltere'ye gelen kişilere 10 gün boyunca karantina zorunluluğu uygulanıyor. Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kırmızı listedeki ülkeler için "Bu ülkelere olağanüstü durumlar haricinde seyahat edilmemeli" dedi.

UEFA'YA CİDDÎ BİR BASKI VAR

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Shapps ayrıca, "Taraftarlar Türkiye'ye gitmemeli. İki İngiliz kulübünün oynayacağı finali, burada düzenlemeye hazırız ancak kararı UEFA verecek. Onların cevabını merakla bekliyoruz" dedi.

Birleşik Krallık Hükûmeti'nin de Şampiyonlar Ligi final müsabakasının Türkiye yerine İngiltere'de oynanması için UEFA ile görüşmeler yaptığı ve UEFA'ya bu konuda ciddî bir baskı uyguladığı öğrenildi.

ASTON VILLA DAHA ÖNCE BAŞVURMUŞTU

İngiltere Premier Lig takımlarından Aston Villa, Şampiyonlar Ligi'ndeki finalin Atatürk Olimpiyat Stadı yerine Villa Park'ta oynanması için bir süre önce başvuru yapmış ancak UEFA'dan olumlu yanıt alamamıştı. İngiliz basını ise Tottenham'ın da finali düzenlemek için istekli olduğunu vurguladı.

Şampiyonlar Ligi final müsabakası, 29 Mayıs'ta oynanacak.

Şampiyonlar Ligi Manchester City Chelsea Final Maçı CL Champions League İngiltere Birleşik Krallık İstanbul Final 2021 Atatürk Olimpiyat Stadı Olimpiyat Stadı Aston Villa Villa Park Tottenham