İngilizler Türkiye'yi ''Ucuz Geçiş Durağı'' Olarak Kullanıyor

TAKİP ET

İngiltere'deki kademeli karantinalarda çok ücret ödemek istemeyen İngilizler, Türkiye'de tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönüyor.

Karantinayı 'yeşil, turuncu ve kırmızı' olarak kademelere ayıran İngiltere'de vatandaşlar kendilerine yeni bir yöntem bularak pahalı ücretleri ödemekten kurtuldu. 

Kırmızı veya turuncu ülkelerden İngiltere'ye dönen kişilere uygulanan karantina için yüksek ücretler ödemek istemeyen İngilizler, son olarak Türkiye'ye uğrayıp daha düşük fiyatlı karantina ücretlerini ödüyor.

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Bengi Başer, ''İngiltere’de karantina koşullarını kademeye ayırıyorlar. Türkiye, yeşil bölge olarak gösteriliyor. Türkiye’den gelenlerin ev karantinasında kalması gerekiyor. Turuncu ve kırmızı ülkelerden giderseniz 2 bin sterlin olan otellerde kalmak zorunda kalıyorsunuz. Hindistan ve Pakistan kırmızı bölgede kalıyor. Kırmızı kategorideki ülkeleren gelen turistler doğrudan İngiltere’ye değil, Türkiye’ye geliyor, hem burada daha az paraya 10 gün geçiriyorlar hem de tatil yapıyorlar'' dedi.

İngiltere'nin bu bilgileri doğruladığını belirten Başer, ''Türkiye’ye geliyorlar, daha ucuz bir şekilde geçiriyorlar. Buradaki 10 günlük süreyi doldurduktan sonra, İngiltere’ye gittiklerinde çok büyük bir para ödemek zorunda kalmıyorlar'' diyerek sözlerine devam etti.

ingiltere kademe karantina yeşil kırmızı turuncu daha düşük ücret