İngiltere, 13 Yaş Altı Çocukların Verilerini İzinsiz Kullandığı İçin TikTok'a 12,7 Milyon Sterlin Ceza Kesti

TAKİP ET

Sosyal medya platformu TikTok, 13 yaş altı çocukların kişisel verilerini ebeveyn izni olmadan topladığı ve işlediği gerekçesiyle İngiltere'de 15,9 milyon dolarlık bir cezaya çarptırıldı.

Sosyal medya platformu TikTok, 13 yaş altı çocukların kişisel verilerini ebeveyn izni olmadan topladığı ve işlediği gerekçesiyle İngiltere’de 12,7 milyon sterlinlik bir cezaya çarptırıldı.

İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), yaptığı açıklamada, TikTok’un 2018-2020 yılları arasında İngiltere Genel Veri Koruma Düzenlemesini ihlal ettiğini belirlediğini duyurdu.

ICO’nun soruşturmasına göre, TikTok’un platformunu 13 yaşın altında 1,4 milyon çocuğun kurallara aykırı olarak kullandığı tespit edildi. TikTok’un bu çocukları platformdan uzaklaştırmak için yeterli önlemleri almadığı ve şirketin bazı üst düzey yöneticilerinin de bu durumdan haberdar olduğu ancak gereken adımları atmadığı ortaya çıktı.

Ayrıca, TikTok’un platformunu kullanan kişilerin verilerinin nasıl toplandığı, kullanıldığı ve paylaşıldığına ilişkin gerekli bilgiyi sağlamadığı ve İngiliz kullanıcılara ait kişisel verilerin yasal, adil ve şeffaf bir şekilde işlenmesini garanti etmediği de belirlendi.

ICO, TikTok’a verdiği cezanın platformun İngiltere’deki gelirinin yüzde 3’üne denk geldiğini ve bu cezanın Avrupa Birliği’nde verilen en yüksek cezalardan biri olduğunu ifade etti.

ingiltere TikTok ceza