İngiltere Başbakanı Johnson'un Babası Brexit'in Ardından Fransız Vatandaşlığına Başvuruyor

TAKİP ET

İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini tamamlayınca, Başbakan Boris Johnson'ın babası Fransız pasaportu almak için harekete geçti.

İngiltere uzun bir sürecin ardından Avrupa Birliği’nden ayrılıyor. Boris Johnson hükumetinin Avrupa Birliği ile bağları koparmasının ardından Johnson’ın 80 yaşındaki babası Stanley Johnson, Fransız vatandaşı olmak için harekete geçti.

Avrupa Parlamentosu eski üyesi olan Stanley Johnson, aile köklerinin Fransa’ya uzandığını söyledi. Fransız pasaportu almak istediğini belirten Johnson, Fransızca olarak yaptığı açıklamada, “Eğer doğru anladıysam ben Fransızım. Annem Fransa’da doğdu. Onun annesi ve büyükbabası kesinlikle Fransız. Bu benim olanı geri almak gibi ve beni oldukça mutlu ediyor” dedi ve ekledi:

“Ben her zaman Avrupalı olacağım. Orası kesin. Kimse İngiliz halkına siz Avrupalı değilsiniz diyemez. Avrupa Birliği’yle bağlara sahip olmak önemli.”

Stanley Johnson, Milli Mücadele karşıtı yayınlarıyla tanınan Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal’in torunu olarak Türk kamuoyu tarafından da biliniyor.

boris johnson brexit ingiltere birleşik krallık birleşik kırallık britanya avrupa birliği başbakan ingiltere başbakanı boris johnson nereli boris johnson çankırı ali kemal stanley johnson