İngiltere Başbakanı Mültecileri 'Yüzen Kafes'te Tutmakta Kararlı Olduklarını Açıkladı

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede otellere kalan mültecileri gemilerde tutma planında kararlı olduklarını açıkladı. Daha önce mültecilerin tutulduğu mavna, lejyonella bakterisi nedeni ile boşaltılmıştı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede otellerde kalan mültecilerin gemilerde kalması planlarında kararlı olduklarını açıkladı.

İngiltere Erkek Mültecileri 'Yüzen Kafes'te Tutacak

Ayrıca İngiltere'de Sağlık Bakanı Steve Barclay, üç gün geç haberdar olduklarını belirttiği lejyoner hastalığına yol açan lejyonella bakterisi bulunması nedeniyle göçmenlerin yerleştirildiği Bibby Stockholm gemisi tahliye edilmişti. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkedeki otellerde tutulan düzensiz göçmenlerin barınak gemilere taşınması işleminde kararlı olduklarını söyledi.

Buckinghamshire bölgesindeki bir hastanede düzenlenen programda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sunak, Bibby Stockholm gemisinin bir tür akciğer hastalığına yol açan lejyonella bakterisinin bulunması nedeniyle boşaltılmasıyla ilgili olarak, sığınmacıların güvenliği ve sağlığı için tüm testlerin yapılması gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin Erkek Mültecileri Tuttuğu 'Yüzen Kafes'i Bakteri Sebebiyle Boşaltıldı

Gemi seçeneğinin otellere göre daha az maliyetli olduğunu belirten Sunak, "Ülkenin her yerinde otellerdeki yasa dışı göçmenlerin barınması için İngiliz vergi mükelleflerinin cebinden günlük 5-6 milyon sterlin çıkıyor." dedi.

Sunak, otellerde kalan sığınmacıların yerel halk üzerinde de baskıya sebep olduğunu dile getirerek, "Alternatifler bulmalıyız ve barınak gemisi de bunlardan biri. Bu yüzden bunda kararlıyız." diye konuştu.

 

rishi sunak ingiltere mülteci Sığınmacı kaçak