İngiltere Bugünden İtibaren Kafe, Restoran ve Pubların İç Mekanlarına da Müşteri Kabul Edebilecek

TAKİP ET

İngiltere, normalleşme sürecinin 3. aşamasına geçerek mekanların iç kısımlarında da hizmet vermeye başladı.

Doğru salgın yönetimiyle virüsle başa çıkan ülkeler arasında yer alan İngiltere, normalleşme sürecinin 3. aşamasına geçti. Bu aşamaya göre İngiltere'de kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek.

Koronavirüs sebebiyle bir anda duran hayatların eskiye dönmesi gerektiğini belirten Başbakan Boris Johnson, herkesi dikkatli olması konusunda uyararak mekanlara gidebileceklerini söyledi.

Johnson, insanları haftada iki kez test yaptırmaya, hijyen kurallarına uymaya ve vakti geldiğinde de aşı olmaya çağırarak "Bir sonraki adımını büyük bir dikkatle atmalıyız. Bugün yeni özgürlüklerimizin tadını çıkarırken virüsü uzak tutmak adına herkesi dikkatli olmaya ve sorumluluk almaya çağırıyorum" dedi.

Normalleşmenin 3. aşaması için belirlenen kurallar şu şekilde:

- Dış mekanlarda 30 kişiye kadar, iç mekanlarda ise en fazla altı kişi ya da iki hanehalkı üyelerinin buluşması mümkün olacak. Gecelik konaklamalar serbest olacak.

- Kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek.

- Sinema, müze, çocuk oyun alanları ve oteller kapılarını aylar sonra açacak.

- Toplu spor aktiviteleri ve spor egzersizleri için iç mekanlar kullanılabilecek. Sauna ve buhar odaları müşteri kabul edebilecek.

- Düğünler, resepsiyonlar ve diğer benzeri etkinlikler de 30 kişiyle sınırlı olmak üzere organize edilebilecek.

 

 

ingiltere normalleşme 3 aşama mekan kafe pub restoran