İngiltere, Çin Virüsü Kısıtlamalarını Büyük Ölçüde Kaldırmayı Planlıyor

TAKİP ET

Çin virüsü ile mücadele konusunda başarılı bir yol izleyen İngiltere, kısıtlamaları önemli ölçüde kaldırmaya hazırlanıyor.

Çin virüsü ile mücadele kapsamında başarılı bir süreç izleyen ve aşılamaya en erken başlayan ülkelerden olan İngiltere, kısıtlamaların büyük bir çoğunu kaldırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz ay kafe ve restoranları açn İngiltere'de, dün açıklanan verilere göre bin 649 vaka görülürken, 1 kişi hayatını kaybetti.

Salgının başladığı günden bu yana 127 bin 539 kişinin yaşamını yitirdiği İngiltere'de yaklaşık 35 milyon kişi en az bir doz aşı olurken, toplamda 50 milyon doz aşı uygulandığı kaydedildi.

Hartlepool ziyaretinde açıklama yapan İngiltere Başbakanı Johnson, "50 milyon aşı yaptık, yetkişkin nüfusun dörtte biri iki doz aşı oldu. Bunun sonuçlarının ortaya çıktığını görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Johnson, ayrıca, Haziran ayında kısıtlamaların büyük ölçüde kaldırılabileceğini belirterek buna bir metrelik sosyal mesafe kuralının da dahil olduğunu dile getirdi. Johnson, seyahat serbestisi ile ilgili olarak ise "17 Mayıs'ta açılış yapmak istiyoruz ancak bu ülkenin insanlarının başka herhangi bir yerden hastalık akışı görmek istediğini sanmıyorum. Kesinlikle istemiyorum. Çok dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

ingiltere birleşik krallık koronavirüs covid-19 çin virüsü tedbirleri kısıtlamalar tamamen kaldırılıyor hazırlanıyor planlıyor boris jonhson açıklama sosyal mesafe