İngiltere'de Başbakanlık Yarışında 2 Aday Kaldı: Rishi Sunak ve Liz Truss

TAKİP ET

Boris Johnson'ın istifasını duyurmasının ardından İngiliz Başbakanlığı için yarış sürüyor.

İngiltere hükümetinde arka arkaya gelen istifalar ve Muhafazakar Partililerin Başbakan Boris Johnson'ı büyük bir baskı altına almasıyla birlikte Johnson, görevinden istifa edeceğini duyurdu.

Muhalefetin Johnson'ın Başbakanlık görevini bırakarak ülkeyi genel seçime götürmesine yönelik baskıları karşısında güven oylaması kararı alındı ve parlamentoda yapılan oylamada Johnson, güvenoyu aldı. Oylamayla birlikte yeni İngiltere Başbakanı'nın genel seçimle değil Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı için yapılacak yarışla belirleneceği kesinleşti.

Boris Johnson Güven Oylamasını Kazandı


Bugün İngiltere parlamentosunda Başbakan sıfatıyla son konuşmasını yapan Boris Johnson, tüm arkadaşlarına teşekkür etti ve "Hasta la vista baby" dedi.

Başbakanlığa Aday İki İsim: Rishi Sunak ve Liz Truss 

Muhafazakar Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla yeni Başbakan'ın belirleneceği oylamalar arka arkaya turlarla yapılırken Penny Mordaunt'un da elenmesiyle son tura Liz Truss ve Rishi Sunak kaldı.

Müstafi Maliye Bakanı Rishi Sunak 137 oy, Dışişleri Bakanı Liz Truss ise 113 oy alarak son tura kalan 2 lider adayı oldu. Son iki aday, Genel Başkanlık yarışı için yaklaşık 160 bin Muhafazakar Parti üyesinin karşısına çıkacak. 

Boris Johnson'ın, İngiltere Başbakanlığı İçin Kimi Desteklediği Ortaya Çıktı

ingiltere başbakanlığı yarışında 2 aday kaldı rishi sunak ve liz truss boris johnson