İngiltere'de Bir Kız Öğrencinin, 4 Afgan Sığınmacı Tarafından Tecavüze Uğradığı İddia Edildi: Öğrenciler Ayaklandı

TAKİP ET

İngiltere'de, bir okulun arazisinde dört Afgan sığınmacı tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen bir tecavüz olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan dört zanlı serbest bırakılınca, Kent bölgesindeki Astor Okulu'nun kız öğrencileri protesto düzenledi.

İngiltere'de, bir okulun arazisinde dört Afgan sığınmacı tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen bir tecavüz olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan dört zanlı serbest bırakılınca, Kent bölgesindeki Astor Okulu'nun kız öğrencileri protesto düzenledi.

Daily Mirror muhabiri David Atherton'un haberine göre Kent Polisi, iddia edilen saldırıya ilişkin soruşturma yürüttü ve tüm zanlıların okul çağındaki Afgan sığınmacılar olduğunu belirtti.

Ancak Kent Polisi, “6 Şubat 2023 Pazartesi günü bir kız ve bir erkek arasında yaşanan olayın, bir suç oluştuğuna dair hiçbir kanıt bulunamadı. Olayla ilgili ek bilgi alınmadığı sürece yeni bir işlem yapılmayacak.” şeklinde açıklama yaptı.

Soruşturma sırasında mağdur kızın, uzman memurlar tarafından sorgulandığı öğrenildi. Ancak The Sun gazetesi, mağdurun saldırıdan "rahatsız" olduğunu belirttiğini ve sonunda polis soruşturmasından çekildiğini açıkladı.

Astor Okulu'ndaki kız öğrenciler, zanlıların eğitim tesisi içinde geri dönmelerine izin verilmesine karşı protesto düzenledi. Göğüslerine el izleri ve yüzlerine kırmızı boya sürerek okul kapısına yığılan öğrencilerden biri, okulun "sorunun ciddi olmadığını düşündüğünü, çünkü çocukların hiçbir sorun yaşamadan okula geri dönmelerine izin verdiklerini" söyledi.

Tecavüze uğradığı iddia edilen mağdur öğrencinin okula dönüp dönmediği sorulduğunda, bir kız "Hayır, çünkü korkmuş. Travmatize oldu. Topluluk olarak, kendimiz ve o kız için korkuyoruz." yanıtını verdi.

Protestoculara, gerçekleştiği iddia edilen saldırı hakkında ne kadar bilgi sahibi oldukları ve olayın okul arazisinde gerçekleşip gerçekleşmediği sorulduğunda, bir kız "Evet, iddia ediliyor ve bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı. Kimse çocukların bunu tekrar yapacaklarını dikkate almadı. Okulun ana endişesi, bir isyan çıkarmamız." yanıtını verdi.

Olay sonucunda endişelendiğini söyleyen bir kız ise okulun olayın üstünü kapatmaya çalıştığını ve öğrencilerin endişeleriyle ilgilenmek yerine, Afganlar okuldayken nasıl giyinmeleri gerektiği ile ilgili toplantı yapıldığını söyledi.

Protestocular, "Oğullarınızı eğitin" ve "Benim bedenim, benim seçimim" yazılı pankartlarla Dover polis karakolu önünde de gösteri yaptı.

ingiltere kent dover afgan sığınmacı tecavüz protesto