İngiltere'de "Net Sıfır Hedefine Ulaşmak İçin" İnsanlardan Akşamları Evlerini Isıtmamaları İstenecek

TAKİP ET

İngiltere'de İklim Değişikliği Komitesi (CCC), net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak için İngiliz vatandaşlarından evlerini ısıtmamalarını isteyecek.

İngiltere'de İklim Değişikliği Komitesi (CCC), net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak için İngiliz vatandaşlarından evlerini ısıtmamalarını isteyecek.

Telegraph'ın haberine göre Britanya'da hükümetin "net sıfır karbon emisyonu" hedefine ulaşması için İngilizlerden kışın ısıtıcıların en yoğun kullanıldığı günlerde evlerini ısıtmamaları istenecek. İklim Değişikliği Komitesi Başkanı Chris Stark, konuya ilişkin yaptığı açıklamada milyonlarca ailenin hükümetin net sıfır hedefine destek vermek için uyarılacağını söyledi.

Londra'da 'Çevreci Olmayan' Arabaları Tespit Etmek İçin Konulan Kameralar Halk Tarafından Sökülüyor

Komite Başkanı açıklamasında, İngiliz vatandaşlarının ısıtıcılarını bu yoğun kullanım zamanlarında emisyon kazanımlarına destek için kapatmaları gerektiğini savundu. Komite, bir "davranış değişikliğine" gidilerek insanların evlerini elektrik tüketiminin az olduğu öğleden sonra, henüz akşam olmadan önce ısıtmaları gerektiğini savunuyor. Ortaya atılan bu iddiaya göre bu şekilde aileler hem paradan tasarruf edecek hem de yenilenebilir enerji sistemlerinin kâmilen karşılamaktan âciz olduğu en yüksek enerji talep edilen saatlerdeki enerji tüketimi azaltılacak.

Söz konusu "akşamları evleri ısıtmama" tavsiyesi, Komite'nin Birleşik Krallık'ın 2033-2037 yılları arasında nasıl karbon emisyonunu dengeleyeceğini anlatan '' 6. Karbon Bütçesi" adlı belgesinde yer alıyor. Belgede insanların ısı pompası gibi elektrik temelli ısıtıcı sistemlerini akşamları kapatmaları gerektiği öne sürülerek "Sadece evlerimizi kullanma biçimimizi değiştirerek muazzam seviyelerde emisyon önleme potansiyeline sahibiz" deniliyor.

ingiltere karbon emisyonu iklim değişikliği komitesi evleri ısıtmayın