İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü Bünyesinde Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı Açılacak

TAKİP ET

İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü bünyesinde Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı açılacak. Master programı Eylül 2024'te başlayacak.

İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü bünyesinde Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı açılacak. Master programı Eylül 2024’te başlayacak. 

BBC'nin haberine göre bir yıl sürecek olan yüksek lisans programında öğrenciler, esrarengiz ve doğaüstü olayların dünya genelindeki tarihini ve etki hakkında bilgi edinecekler; toplumu nasıl etkilediği konusunda da araştırmalar yürütecekler.

İngiltere’de ilk kez hazırlanan büyücülük master programıyla büyünün tarih, edebiyat, felsefe, arkeoloji, sosyoloji psikolojisi, drama ve din ile bağlantısı araştırılacak.

Programda ejderhalar, Kral Arthur ve Orta Çağ’da kadın tasviri gibi dersler de verilecek. Exeter Üniversitesi’ndeki Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü bünyesinde düzenlenecek olan master derecesiyle öğrenciler, öğretmenlik, danışmanlık, miras ve müze çalışmaları, kütüphaneler, turizm ve diğer çeşitli alanlarda kariyer yapmalarına imkan sağlayacak.

Programın yürütücüsü Prof. Dr. Emily Selove konuyla ilgili "Bu yüksek lisans programı, insanların Batı’nın rasyonalizm ve bilimin; dünyanın geri kalanının ise büyü ve batıl inançların yeri olduğu varsayımını yeniden sorgulamalarına imkan tanıyacak." ifadelerini kullandı.

Söz konusu yüksek lisans derecesini almanın maliyeti ise 30 bin dolar civarında.

Öte yandan İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nin mezun isimleri dikkat çekiyor. Bu üniversiteden mezun olan isimler arasında Abdullah Gül, Berat Albayrak, Hulusi Akar, Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Fehmi Koru, Ekmeleddin İhsanoğlu da bulunuyor.

Üniversite, aynı zamanda çevreci örgüt Greenpeace'e de ev sahipliği yapıyor.

İddiaya göre İslami İlimler Araştrma Vakfı öğrencileri ve İslam Kalkınma Bankası yöneticileri tarafından da sıkça tercih ediliyor.

exeter üniversitesi büyücülük exeter üniversitesi exeter üniversitesi büyü ve okült yüksek lisans büyücülük okulu büyücülük yüksek lisans