İngiltere Erkek Mültecileri 'Yüzen Kafes'te Tutacak

TAKİP ET

İngiliz hükümeti, 500 erkek mülteciyi 'Bibby Stockholm' isimli bir mavnada tutacak. Portland limanına yanaşan ve hapishaneye benzeyen mavna, sosyal medyada tartışma yarattı.

İngiliz hükümeti, 500 mülteci erkeği ‘Bibby Stockholm’ isimli bir mavnaya yerleştirecek.

Sky News'ün görüntülerini paylaştığı ‘Bibby Stockholm’ mavnası, ülkenin güneyinde bulunan Portland limanına yanaştı. 

'Otellerden Önemli Ölçüde Daha Ucuz'

Mülteci hakları savunucuları uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu söylerken İngiliz hükümeti konuyu ekonomik olarak değerlendirdi.

Hükümet, Bibby Stockholm gibi tesislerin "otellerden önemli ölçüde daha ucuz" olduğunu söylerken, bu geminin gıda, sağlık ve güvenlik maliyetlerinin günlük 20.000 £ olduğu bildirildi.

Mülteciler 9 Aya Kadar Mavnada Kalabilir

Hükümet mültecileri üç ila altı ay arasında orada tutmayı beklediğini açıklarken bu süre dokuz aya kadar da uzatılabileceğini belirtti. 

İngiltere'de hükümet, düzensiz göçü engellemek için geçen aylarda Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı'nı duyurmuştu. Tasarı yasalaşırsa ülkeye giren düzensiz göçmenler sığınma talebinde bulunamayacak ve kısa sürede sınır dışı edilecek.

Sınır dışı edilenler güvenliyse kendi ülkelerine, değilse güvenli kabul edilen üçüncü ülkelere gönderilecek. Yasa tasarısı, bazı milletvekilleri, avukatlar ve insan hakları örgütleri tarafından 'insanlık dışı' ve 'zalimce' olmakla eleştirilmişti. 

ingiltere ingiliz hükümeti Sığınmacı mülteci kaçak mavna