İngiltere'nin 'En Çok Aranan Kadını' İspanya'da Yakalandı

TAKİP ET

İngiltere'nin "en çok aranan kadını" 9 yıllık firarın ardından İspanya'da yakayı ele verdi.

Euronews'ün haberine göre Britanya'nın "en çok aranan kadını" Sarah Panitzke (47), 9 yıllık firarının ardından İspanya'da yakalandı.

2013 yılından bu yana bir milyar sterlin değerinde kara para aklama suçundan aranan Panitzke, İspanyol polisi tarafından Pazar günü Santa Barbara'nın kuzey doğusunda bir kasabada köpeğini gezdirdiği sırada yakalandı.

Panitzke, yurt dışından cep telefonları satın alıp katma değer vergisi (KDV) ödemeden Birleşik Krallık'ta satan bir çetenin parçası olmakla suçlanıyor. Polise göre bu KDV dolandırıcılığı yoluyla çete, 1 milyar sterlin (1,2 milyar avro) üzerinde kar elde etti.

İngiltere'de Satış Yapan Yasal Firmaların Tamamından Fazla Telefon Sattılar

Hakkındaki iddialara göre Panitzke, İspanya, Andorra ve Dubai'de sahip olduğu şirketler üzerinden çetenin kârını aklamakla sorumlu olan kişiydi. Çetenin Birleşik Krallık'ta yasal olarak telefon satışı yapan firmaların tamamından daha fazla telefon sattığı ve Panitzke'nin çetenin firari 16 üyesinden biri olduğu belirtiliyor.

Mayıs 2013'te oradan kaybolan ve akabinde gıyabında 8 yıl hapse mahkum edilen "İngiltere'nin en çok aranan kadını", adresini birçok kez değiştirdikten sonra Tarragona şehrine bağlı bir kasabada saklanıyordu. Şüphe uyandırmamak için saklandığı yerden hiç çıkmadığı belirtilen Panitzke'nin İngiltere'ye iadesi için gerekli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

ingiltere en çok aranan kadın most wanted ispanya santa barbara sarah panitzke