İngiltere'nin Erkek Mültecileri Tuttuğu 'Yüzen Kafes'i Bakteri Sebebiyle Boşaltıldı

TAKİP ET

İngiltere'nin daha önce erkek mültecileri tutacağını açıkladığı Bibby Stockholm isimli mavna, ilk mülteci kafilesinin yerleşmesinden sonra su tesisatında lejyonella bakterisi tespit edilmesi üzerine tahliye edilmeye başlandı.

İngiltere'nin erkek mültecileri yerleştireceğini açıkladığı ve yapısı itibariyle kafese benzeyen Bibby Stockholm mavnası, su tesisatında lejyonella bakteri tespit edilmesi üzerine tahliye edilmeye başlandı. 

Portland Adası'nda demirleyen gemideki 39 mülteci tedbir olarak Dorset bölgesinde geçici alternatif konaklamalara yerleştirildi. Gemideki durumla ilgili bilgi veren İngiltere İçişleri Bakanlığı sözcüsü gemideki mültecilerin iyi ve sağlıklı olmalarının "en önemli öncelikleri" olduğunu belirtti.

İngiltere Erkek Mültecileri 'Yüzen Kafes'te Tutacak

'Lejyoner Hastalığı Kimsede Görülmedi'

Su sisteminden alınan örneklerin lejyonella bakterisinin bulunduğunu gösterdiğini ve daha ayrıntılı araştırma gerektiğini belirten sözcü, bu hafta gemiye ulaşan 39 sığınmacının daha ileri değerlendirmeler yapılırken ihtiyaten karaya çıkarıldığını söyledi.

Sözcü "Gemideki kimsede lejyoner hastalığı belirtileri görülmemiştir ve sığınmacılara uygun tavsiye ve destek sağlanmaktadır." dedi. Alınan numunelerin yalnızca gemideki su sistemiyle ilgili olduğunu ve bu nedenle ada halkı için doğrudan bir tehlike işareti taşımadığını da sözlerine ekledi. 

Lejyonella bakterisi lejyoner hastalığı adı verilen ciddi bir enfeksiyona neden olabiliyor. Bakterinin su depoları ve sıhhi tesisat sistemlerinde bulunması halinde, bir kişinin duş alırken enfekte suyu soluması durumunda bile hastalık bulaşabiliyor.

lejyonella bakteri manva ingiltere Sığınmacı mülteci lejyoner hastalığı