İngiltere'nin Oxford Bölgesinde Büyük Patlama

TAKİP ET

İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde sebebi henüz belirlenemeyen büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından oluşan ateş topu görüntülere yansıdı.

İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde sebebi henüz belirlenemeyen büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından oluşan ateş topu görüntülere yansıdı.

Patlama bu akşam insanların patlamanın ardından oluşan görüntüleri sosyal medyada paylaşmasıyla görüldü.

Oxford'daki yerel halk, saat 19:45 civarında gece gökyüzünü aydınlatan ateş topunun fotoğraflarını ve videolarını sosyal medyada paylaştı.

Yarnton yakınlarındaki acil durum müdahale ekiplerinin olay yerine gittiği söylendi. Bununla beraber geçici bir elektrik kesintisinin yaşandığı bildirildi.

İlerleyen saatlerde patlamanın biyogaz tesisine çarpan bir yıldırımdan kaynaklandığı açıklandı. Mirror'un haberine göre; enerji şirketi Severn Trent Green Power, bu akşam bir biyogaz tankına yıldırım çarptığını açıkladı. Şirketin sözcüsü şunları söyledi: "Severn Trent Green Power; bu akşam saat 19:20 civarında, Yarnton, Oxfordshire yakınlarındaki Cassington AD tesisindeki bir biyogaz tankına yıldırım çarptığını ve tankın içindeki biyogazın tutuşarak patladığını doğruluyor. Bölgenin güvenliğini sağlamak için acil servislerle birlikte çalışıyoruz ve zamanı gelince daha fazla yorumda bulunacağız."

Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Bölgedeki bir sosyal medya kullanıcısı olayla ilgili "Az önce büyük bir şey Woodstock'a doğru gitti… Havaalanına mı? Nereye? Fikri olan? Gökyüzünde yaklaşık 2 dakika boyunca parlıyordu, sonra ortadan kayboldu. Ufukta bir patlama oldu ve yangın çıktı." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bir Türk olan Mehmet Çiftçi de X'te şunları paylaştı "Az önce Kidlington'da uzaktan patlamaya benzeyen bir şey gördüm. Gök gürültüsüne benzer bir gürültü duyduk ve uzaktan alevler gördük. Ufuk bir süre turuncuya döndü."

oxford patlama ingiltere oxford patlama oxford bomba severn trent