İngiltere: Rusya, Kırım'da En Az 8 Savaş Uçağı Kaybetti

TAKİP ET

İngiltere Savunma Bakanlığı, işgalci Rusya'nın Kırım'da en az 8 savaş uçağını kaybettiği ve Saky hava üssünün merkezi dağılma sahasının ciddi zarar gördüğü belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı,  Rusya-Ukrayna savaşına dair istihbarat raporu yayımladı.

Raporda, işgalci Rusya’nın 2014 yılında işgal ettiği Kırım’da bulunan yasa dışı Saky hava üssünde 9 Ağustos’ta meydana gelen patlamalarda en az 8 uçağını kaybettiği belirtildi. Raporda, patlamaların asıl nedeninin belli olmadığı ifade edilerek, görgü tanıklarının çektikleri videolarda görülen büyük mantar bulutlarının, üstü açık yaklaşık 4 mühimmat depolama alanının patlamasından kaynaklandığı ifade edildi.


"Olay Rus Ordusunu, Tehdit Algısını Gözden Geçirmeye Sevk Edecek"


En az 5 Su-24 FENCER avcı-bombardıman uçağının ve 3 Su-30 FLANKER H çok fonksiyonlu jetin, patlamalarda imha edildiği veya ciddi şekilde zarar gördüğü ifade edilen raporda, yasa dışı Saky hava üssünün merkezi dağılma sahasının ciddi zarar gördüğü ancak havaalanının muhtemelen hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

Raporda, "8 savaş jetinin kaybı, Rusya’nın savaşı desteklemek için sahip olduğu toplam uçak filosunun küçük bir bölümünü temsil ediyor. Bununla birlikte, Saky öncelikle Rus donanmasının Karadeniz Filosunun uçakları için bir üs olarak kullanıldı. Filonun deniz havacılığı yeteneği artık önemli ölçüde azaldı. Olay muhtemelen Rus ordusunu, tehdit algısını gözden geçirmeye sevk edecek. Kırım muhtemelen güvenli bir geri bölge olarak görülüyordu" denildi.

rusya kırım rus üssü ukrayna ukrayna rusya savaşı