İngiltere: Rusya'nın Ukrayna İşgali Başladı

TAKİP ET

İngiliz Bakan Sajid Javid, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başladığını söyledi.

Sky News'e konuşan İngiliz Bakan Sajid Javid, "Rusya'nın Ukrayna işgali başladı" dedi. İngiliz hükümetinin Putin rejimine yönelik yaptırımlara başlayacağını belirten Javid, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu topraklarındaki ayrılıkçıların kurduğu yapılanmaları devlet olarak tanımasını ve bu bölgelere asker konuşlandırmasını "işgalin başlaması" olduğunu söyledi.

Wales Online'ın haberine göre İngiliz Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgaline karşı gerçekleştirilecek olan eylemleri görüşmek üzere bakanların ve birtakım üst düzey yetkililerin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantıyı yönetiyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gece yarısından sonra gerçekleştirdiği olağan üstü toplantısının ardından başlayan toplantıdan Rusya'ya yönelik yaptırımlarla sonuçlanacağı tahmin ediliyor. Toplantı sonrasında Başbakan Johnson'ın dünya liderleriyle telefon görüşmesi yapacağı ve öğle saatlerinde yaptırım paketini milletvekillerine açıklayacağı belirtiliyor.

BMGK toplantısında konuşan Birleşik Krallık BM Büyükelçisi Dame Barbara Woodward, Rusya'nın Avrupa'yı eşiğine getirdiği savaşın yaratacağı sonuçlara yönelik uyarılarda bulundu ve "Savaş, çatışmalardan kaçan sivillerin üzerinde insani olarak korkunç etki yapacak. En çok kadın ve çocukların acı çekeceğini biliyoruz" dedi. "Rusya bizi uçurumun eşiğine getirdi" diyen Woodward, "Rusya'yı geri adım atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

ingiltere boris johnson sajid javid bakan toplantı bmgk işgal rusya başladı