İngiltere Savunma Bakanlığına Ait Gizli Belgeler Otobüs Durağında Bulundu

TAKİP ET

İngiltere'deki bir otobüs durağında, İngiltere Savunma Bakanlığına ait gizli belgeler bulundu.

İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, İngiltere'de bir vatandaş, 22 Haziran Salı günü Kent şehrindeki bir otobüs durağının arkasında bulunan ıslak bir yığında Savunma Bakanlığına ait yaklaşık 50 sayfalık gizli belgeler buldu.

İsmini açıklamak istemeyen kişi, içeriğin hassas olduğunu fark edince BBC'ye başvurdu. 

E-posta ve PowerPoint sunumlarından oluşan söz konusu belgelerde, İngiliz savaş gemisi HMS Defender ve orduyla ilgili gizli bilgilerle birlikte Afganistan'da ABD liderliğindeki NATO operasyonu sona erdikten sonra olasi bir İngiliz askeri varlığına ilişkin planlara ait detayların da yer aldığı belirtildi.

Öte yandan 23 Haziran'da Rus uçağının Karadeniz'de sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle İngiliz savaş gemisi HMS Defender'a uyarı ateş açması ve iki ülke arasında yaşanan diplomatik krize ilişkin belgelerin de bulunduğu söyleniyor.

"Endişe Verici Olduğu Kadar Utanç Verici"

Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bir çalışanın hassas savunma belgelerinin kaybolduğunu bildirdiğini belirtti. 

Muhalefet konumundaki İşçi Partisi milletvekilleri, ulusal güvenlik açısından oldukça önemli olan bilgilerin otobüs durağında bulunmasını "bakanlar için endişe verici olduğu kadar utanç verici" şeklinde değerlendirdi.

Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

ingiltere savunma bakanlığı otobüs durağı gizli belgeler ait bulundu buldu vatandaş bir kişi hms defender gemi hassas uyarı ateşi afganistan