İngiltere: Taliban'dan Hesap Soracağız

TAKİP ET

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Taliban'a yaptırım sinyali verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Savunma Bakanı Ben Wallace ve Dışişleri Bakanı Dominic Raab Afganistan'daki duruma ilişkin olarak acil durum toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Raab, "Sanırım herkes, Taliban’ın Afganistan'ı ele geçirme hızı karşısında şaşırdı. Bu hepimizin alması gereken bir ders. Ama gerçek şu ki, şu anda önemli olan İngiliz vatandaşlarını ve Birleşik Krallık’a sadık bir şekilde hizmet edenleri oradan çıkarmaya ve 20 yılda elde ettiğimiz kazanımların kaybolmamasını sağlamaya odaklanmak" diye konuştu.

20 yıldır Afganistan'dan kaynaklanan bir terör saldırısı gelmesine engel olunduğunu hatırlatan Raab, bu kazanımın korunması gerektiğini vurguladı.

İngiltere'nin G7 başkanlığını Taliban'dan hesap sormak için kullanacağını belirten Raab, kadın hakları başta; temel insan haklarını korumayı amaçladıklarını kaydetti.

Taliban'a yaptırımlar uygulanabileceğinin sinyalini veren Raab, Taliban'ın kuracağı rejimi ılımlı bir noktaya çekebileceklerini ifade etti.

İngiltere Taliban'dan Hesap Soracağız