İngiltere Ukrayna'ya Tanksavar Gönderme Kararı Aldı

TAKİP ET

İngiltere, Rus tanklarının sınıra yığılmasının ardından Ukrayna'ya kısa menzilli tanksavar gönderileceğini açıkladı.

Rusya ve ABD arasındaki barış görüşmeleri sürüyor. Ancak bunun yanı sıra Rus ordusunun Ukrayna sınırına askeri yığınağı da devam ediyor.

Rus tanklarının Ukrayna sınırına sevk edildiğinin öğrenilmesi sonrasında açıklama yapan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya kısa menzilli tanksavar füze gönderileceğini bildirdi.

İngiliz milletvekillerine açıklama yapan Wallace, Rusya'nın Ukrayna sınırına yığdığı 100 bin kişiye ulaşan askeri güce karşılık Ukrayna'da bulunan İngiliz birliğinin Ukrayna askerlerine eğitim vereceğini söyledi.

Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal edebileceğine ilikin "meşru ve hakiki bir kaygı" taşıdıklarını belirten Wallace, gönderilecek silahlara ilişkin "Açık konuşmak gerekirse, bu destek, kısa menzilli ve açıkça savunma amaçlı silahları kapsıyor. Bunlar stratejik silahlar değiller ve Rusya için tehdit oluşturmuyorlar, meşru müdafaa için kullanılacaklar" yorumunu yaptı.

"Savaşı mı Barışı mı Seçeceği Putin'e Kalmış"

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde yürürlüğe koyacakları yaptırım paketinin hazır olduğunu belirten Wallace, herhangi bir egemenlik ihlalinin "işgal" olarak görüleceğini kaydetti ve bu durumun her iki tarafta da büyük sayıda can kayıplarına neden olabileceğini söyledi.

"Halen diplomasinin galebe çalacağına dair umudumu koruyorum" diyen Wallace, "Diplomasi ve diyalogu mu, yoksa çatışma ve bunun sonuçlarını mı seçeceği Başkan Putin'e kalmış" ifadelerini kullandı. Ayrıca Wallace'ın Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Londra'ya davet ettiği öğrenildi.

ingiltere ben wallace ukrayna rusya tank tanksavar silah askeri destek