İngiltere Vakaları Gizlediği Ortaya Çıkan Türkiye'yi Yeniden "Karantina Uygulanacaklar" Listesine Ekledi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca'nın uluslararası tanımın aksine vaka ile hasta kavramlarını ayırdıklarını açıklaması üzerine Türkiye'ye karşı ilk adım İngiltere'den geldi ve Türkiye, yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" listesine eklendi.

Çin Virüsü ile mücadele zor günler yaşayan Türkiye'de muhalefetin ortaya çıkardığı belgelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarını açıklamadıklarını itiraf etmek mecburiyetinde kaldı. Düzenlediği basın toplantısında vaka ve hasta kavramlarını farklı tanımladıklarını kaydeden Koca'nın itirafı uluslararası kamuoyunda Türkiye'nin güvenilirliğine de büyük darbe vurdu.

Çarpıcı itiraftan sonra ilk adım ise İngiltere'den geldi. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Son gelen veriler, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmamızı gerektiriyor" sözleriyle Covid-19 sürecinde geriye dönüşe ilişkin kötü haberi vermiş oldu.

Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" ifadelerini kullandı.

sağlık bakanı fahrettin koca ingiltere grant shapps covid-19 karantina uygulanacak ülkeler listesi who dünya sağlık örgütü çin virüsü