İngiltere ve Fransa, Kıbrıs Açıklarında Askeri Tatbikat Gerçekleştirdi

TAKİP ET

İngiltere ve Fransa, Kıbrıs açıklarında askeri tatbikat gerçekleştirdi.

İngiliz Kraliyet Donanması’nın amiral gemisi HMS Albion’un çevresinde toplanan üç gemilik bir saldırı kuvveti, sahil şehri Limasol açıklarında büyük çapta askeri tatbikat yaptı. Tatbikata Kıbrıslı bir devriye gemisi ile  bir Fransız firkateyni katıldı.

Tatbikatta, yüksek manevra kabiliyetine sahip sürat tekneleri ile havadan helikopterlerle, Kıbrıs özel kuvvetleri ile İngiliz Kraliyet Deniz Piyadeleri sözde kaçırılışmış bir gemiyi kurtardı.

İngiltere, tartışmalı Doğu Akdeniz bölgesinde varlığını hissettirmek ve Brexit sonrası Avrupa'nın güvenliğini sağlamaya yönelik taahhüdünün altını çizmek için, on yıllardır Kıbrıs'taki en büyük konuşlandırmasında deniz güçlerini esnetti.

Basına konuşan İngiliz komutan yardımcısı Phil Dennis, "Bu tatbikat, İngiltere'nin, NATO müttefikleri ve ortaklarıyla çalışarak, Avrupa'nın güvenliğine olan bağlılığını kanıtlamak için, üzerine düşeni yaptığını göstermek içindi." ifadelerini kullandı.

Dennis, “Kıbrıs, Birleşik Krallık için Doğu Akdeniz'de ve genel olarak Akdeniz bölgesinde çok önemli bir ortak" şeklinde konuştu.

İngiltere, Kıbrıs adasında iki adet önemli askeri üsse sahip.

ingiltere tatbikat askeri tatbikat doğu akdeniz kıbrıs fransa phil dennis