İngiltere'de Aşırı Kilolu İki Çocuk Ailenin İlgisizliği Sebebiyle Koruyucu Ailelere Verildi

TAKİP ET

Ailelerinin ilgisizliği yüzünden 'sağlıklı yemek ve egzersiz alışkanlıkları edinmeyen' iki çocuk mahkeme kararıyla korucu ailelere verildi.

İngiltere Sussex'de, sosyal hizmet uzmanları aşırı kilolu iki kardeşi gözetim altına aldı. Aileyle görüşerek çocukları diyet programına sokan ve spor salonu üyeliklerini ödeyen uzmanlar, aylar geçmesine rağmen çocukların kilolarında azalma olmadığını fark edince aileye dava açtı.

Yargıç Gillian Ellis, ebeveynlerin sosyal hizmet görevlilerinin belirttiği kaygıların ciddiyetini anlamamış gözüktüklerini, çocuklarına sınır koymayı başaramadıklarını, sağlıklı yemek ve egzersiz alışkanlıklarını teşvik etmediklerini söyledi.

Çocukların 'daha sağlıklı yaşama yollarını öğrenme' ve kilo vererek sağlıklarını iyileştirme şansına ihtiyaçları olduğunu belirten Ellis, ayrıca, yetersiz ev koşulları ve kişisel bakım konusunda rehberlik eksikliği konusunda da endişeler olduğunu söyledi.

Ellis, "Çocuklar kibar ve zeki. İyi yetiştirilmişler ancak yerel yetkililer, ebeveynlerin çocuklarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamadığından endişe duyuyor çünkü her iki çocuk da aşırı kilolu ve anne-baba çocukların bu durumu yönetmelerine yardımcı olmuyorlar" dedi. 

Mahkeme, çocukların koruyucu aile bakım sistemine alınmasına karar verdi. Ailenin ve çocukların kimlikleri açıklanmadı. 

ingiltere obez iki kardeş koruyucu aile mahkeme dava