İngiltere'de Birçok Sektörde Eleman Sıkıntısı Yaşanıyor

TAKİP ET

İngiltere'de birçok sektörde çalışan insan bulmakta zorluk çekildiği belirtildi.

Küresel çapta faaliyet gösteren şirketler, pandemi sonrası artan talebi karşılayacak çalışan bulmakta zorluk çekiyor.

Bloomberg'ten Ceren Dilekçi'nin haberine göre, pandeminin yanı sıra Brexit'in yaralarını sarmaya çalışan İngiltere'de hemen hemen tüm sektörlerde kalifiye eleman bulmak giderek zorlaşıyor. Avrupa Birliği vatandaşlarının daha çok hizmet sektöründe istihdam edildiği İngiltere'de özellikle konaklama, yeme-içme ve lojistik alanlarında sorun daha fazla.

İş ilanları arama platformu Adzuna'ya göre, İngiltere'de mart sonu - haziran ortası dönemde iş ilanları yüzde 45 oranında arttı. İstihdam Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Tony Wilson, iş açıklarının doldurulması için ivedilikle harekete geçilmemesi durumunda ilerleyen senelerde ülkede işgücü kıtlığı, yülksek enflasyon ve uzun dönemli işsizlikle karşı karşıya kalınacağını ifade etti.

İngiltere'de çalıştıracak eleman bulamadığı için kapalı olan pek çok dükkan olduğu belirtilirken, taşımacılık alanında ise ülkede 100 bin ağır vasıta şoförü açığı olduğu tahmin ediliyor. 

Neredeyse tüm sektörlerde eleman sıkıntısı yaşandığını söyleyen Staff Assist UK İş Geliştirme Direktörü Franco Aiello, en fazla etkilenen sektörlerin nakliye ve lojistik olduğunu, özellikle kamyon şoförü istihdamı noktasında ciddi sorun oluştuğunu, işçi açığının alarm verici seviyelere ulaştığını belirtti.

ingiltere brexit pandemi eleman çalışan sıkıntı yaşanıyor çekiyor çalışan çalıştıracak