İngiltere'de Çin Virüsü'ne Yenilen 50 Bin Kişiden Yalnızca 256'sının Aşılı Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İngiltere'de Çin Virüsü'ne yenilen 51 bin 281 kişinin 256'sının tam doz aşılı olduğu belirtildi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yayımlanan Çin Virüsü salgını verilerine göre virüs nedeniyle ülkede son 6 aylık dönemde yaşamını yitiren 51 bin 281 kişinin yalnızca 256'sı tam doz aşılarını yaptırdı.

Söz konusu kişilerin 38 bin 964'ünün hiç aşılanmamış olduğu ve salgının başından bu yana hayatını kaybeden kişilerin arasında tam aşılı olanların sayısının toplamda 640 olduğu belirtildi.

Yaşanan 256 ölüm içerisindeki 193'ünün Çin Virüsü'ne karşı aşırı hassas olarak sınıflandırılan belli hastalık sahipleri ve belli bir yaşın üzerindeki kimselerden oluştuğu bildirildi.

Verilere ilişkin konuşan Ulusal İstatistik Ofisi Sağlık ve Yaşam Olayları Müdür Yardımcısı Julie Stanborough, "Ne yazık ki yeni analizimiz, aşıları tam olduğu halde Kovid-19'a yakalanan kişiler arasında hayatını kaybedenler olduğunu gösteriyor. Fakat tam aşılı kişilerde Kovid-19 kaynaklı ölüm riskinin, aşılanmamış veya yalnızca bir doz aşılanmış kişilere kıyasla çok daha düşük olduğunu da tespit ettik. Bu, aşıların hastalığın şiddetli seyretmesine ve ölüme karşı yüksek derecede koruma sağlamadaki etkinliğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de Çin Virüsü'ne Yenilen 50 Bin Kişiden Yalnızca 256'sının Aşılı Olduğu Ortaya Çıktı