İngiltere'de Daha Bulaşıcı Bir Mutasyon Daha Tespit Edildi

TAKİP ET

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada geçen hafta tespit edilen virüs mutasyonunun üzerine bir mutasyonla daha karşılaştıkları belirtildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Birleşik Krallık'ta Çin virüsünün daha bulaşıcı yeni bir mutasyonun daha tespit edildiğini açıkladı. Bakan Hancock, söz konusu mutasyonun Güney Afrika'dan seyahat eden kişilerle temaslı olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, tespit edilen iki mutasyonun kaygı verici olduğunu belirtti. Ayrıca Hancock, Çin virüsünün bu varyantının daha bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Matt Hancock, bu yeni varyantın Birleşik Krallık'ta Çin virüsü vakalarındaki artışın sebebi olan varyanttan daha çok mutasyon geçirmiş olabileceğini aktardı.

İlk olarak Birleşik Krallık'taki vakalar ile yakın temaslıları karantinaya aldıklarını belirten Hancock, “İkinci olarak derhal Güney Afrika'ya seyahat kısıtlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemlisi de son iki hafta içinde Güney Afrika'da bulunan ve onlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık'tan herkes derhal karantinaya girmeliler" dedi.

ingiltere sağlık bakanı bakan hancock birleşik kırallık