İngiltere'de Öğrencilerine Hazreti Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen

TAKİP ET

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentindeki bir okulda görevli öğretmenin derste Muhammed Peygamber karikatürlerini göstermesi tepki topladı. Öğretmenin açığa alındığı açıklandı.

Pazartesi günü yaşanan olayı okulun önünde toplanarak protesto eden veliler ve eylemciler, öğretmenin işine son verilmesini istedi.

Okul müdürü ve öğretmenin özür dilediği olay hakkında okul müdürü Gary Kibble, "Derste bu konunun işlenmesine vakit geçirmeksizin ara verdik ve okulumuzda temsil edilen tüm toplulukların desteğiyle birlikte bundan sonrasına ilişkin neler yapılabileceğini değerlendiriyoruz. Çocukların tüm inanç ve dinleri öğrenmesi önemli. Ancak bunun hassas bir şekilde yapılması gerekiyor"

Fransa'da bir öğretmen de geçtiğimiz yıl kasım ayında Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürünü öğrencilerine gösterdiği "gerekçesiyle" başı kesilerek öldürülmüş, Fransa Eğitim Bakanı "Cumhuriyet saldırıya uğradı", Cumhurbaşkanı Macron ise öğretmenin ardından düzenlenen anma töreninde "O cumhuriyet değerlerine kendini adadığı için öldürüldü. O, İslamcılar bizim geleceğimizi istedikleri için öldürüldü. İslamcılar, onun gibi sessiz kahramanlar olduğu için emellerine ulaşamayacak" demişti.

İngiltere'de Öğrencilerine Hazreti Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen