İngiltere'de Son 24 Saatte 521 Kişi Çin Virüsü Sebebiyle Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

İngiltere'de son 24 saatte 521 kişi Çin virüsü sebebiyle hayatını kaybederken, 16 bin 22 kişi de virüse yakalandı.

Çin virüsü Avrupa'da hızla yayılmaya ve can kaybına sebep olmaya devam ediyor. Avrupa'da vaka sayısı ve can kaybının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan İngiltere'de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre son 24 saatte 16 bin 22 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 1 milyon 589 bin 301'e ulaştı. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 521 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı da 57 bin 551'e yükseldi.

İngiltere hükümetinin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE), Noel bayramı nedeniyle gevşetilecek kısıtlamaların vaka sayısını iki katına çıkarabileceğini açıkladı. SAGE'den yapılan açıklamada, "İnsanların kısa bir süre içinde toplu buluşmalara katılmaları enfeksiyonun bulaşma oranının artmasına neden olacaktır" uyarısı yapılırken bayram sürecinde vakaların ikiye katlanabileceğinin altı çizildi.

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle 5 Kasım'dan bu yana uygulanan ulusal kısıtlamalar 2 Aralık'ta sona ererek yerini yeniden kademeli yerel kısıtlamalara bırakacak. Üç kademeli olarak uygulanacak olan yerel kısıtlamalara göre İngiltere'nin belirli bölgelerinde işletmeler 2 Aralık'tan itibaren yeniden açılacak. Ülkenin başkenti Londra'da ikinci seviyedeki yüksek kısıtlamalar uygulanacak ve mağazalar, spor salonları, restoranlar ve bakım salonları yeniden açılabilecek. İngiltere'deki yüksek seviye kısıtlamalara göre insanların iç mekanlarda toplanmaları yasaklanırken, dışarıda 6 kişilik gruplar halinde toplanmalara izin verilecek.

İngiltere koronavirüs covid-19 Çin virüsü vaka ölüm