İngiltere'den Türkiye Değerlendirmesi: Analistlere Göre Erken Seçim Masada

TAKİP ET

İngiltere'nin köklü gazetelerinden The Times, "Analistlere göre erken seçim masada" dedi.

The Times, resmi enflasyonun 15.6 olduğunu hatırlatarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı gece görevden alması Öztürk’ün ve milyonlarca Türk vatandaşının durumunu çok daha kötü hale getirdi. Naci Ağbal’ın yerine Erdoğan’ın partisinde eskiden görev alan Şahap Kavcıoğlu getirildi. O da Erdoğan’ın gelenek dışı ekonomi felsefesine inanıyor: yüksek faiz yüksek enflasyon getirir. Fakat Türkiye’de kanıtlar bunun tam tersini gösteriyor” şeklinde bir açıklamayla gayriresmi enflasyonun çok yüksek olduğunu vurguladı.

Muhalefet Başarısız

“Ağbal’ın görevden alınmasının bir mantığı yoktu. Onun zamanında Türk Lirası değer kazandı, yabancı yatırımcı Türkiye’ye geri döndü ve ona güvendiklerini gösterdi. Erdoğan’ın hamleleri, destekçilerini bir arada tutma amacı taşıyor ve ilgiyi kötü haberlerden uzaklaştırmak için yapılıyor. Analistler, bunların erken seçimin masada olduğunun bir işareti olduğunu söylüyor” ifadeleri yer alan haberde muhalefetin başarısızlığına da değinildi. 

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini değerlendiren gazete, “Kadına şiddet Türkiye’de çok tartışılan bir konu ve son aylarda onlarca kadın, daha önce polise gidip şikayette bulundukları erkekler tarafından öldürüldü. Erdoğan, Türkiye’nin AB ve ABD ile yakın ilişkiler kurmasını istediğinin sinyalini verdi fakat bu kararlar bu ilişkileri tekrar dondurucuya gönderdi. Gelecek seçimler 2023’te ve bunun daha erken olabileceğinin sinyali de var'' diyerek erken seçim ihtimali olduğunu belirtti.

 

 

the times erken seçim ingiltere analist