İngiltere'nin Darbeci Myanmar Yönetimine Yönelik Yaptırımları Devam Ediyor

TAKİP ET

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Myanmar'daki askeri darbe sırasında ciddi insan hakları ihlalleri yaptıkları gerekçesi ile Myanmar askeri rejiminin 3 üyesine karşı yaptırım uyguladığını duyurdu.

Myanmar'daki yönetime el koyan darbeci generallere yönelik yaptırımlar devam ediyor. 

Birleşik Krallık tarafından hali hazırda Myanmar ordusundan 16 kişiye yönelik uygulanan yaptırımların yanı sıra, ordunun ağır insan hakları ihlallerinden dolayı Savunma Bakanı General Mya Tun Oo, Korgeneral Soe Htut ile Myanmar Polis Kuvvetlerinin ciddi insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğu için İçişleri Bakan Yardımcısı Korgeneral Than Hlaing’ın yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Yaptırımlara göre, Birleşik Krallık’taki işletmeler Myanmar ordusuyla yaptıkları çalışmaları durduracak ve yardımların ordu yerine yoksul halka ulaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Dominic Raab ayrıca, söz konusu kişilere  yönelik acil varlık dondurmaları ve seyahat yasakları uygulanacağını ifade etti.

Raab, “Birleşik Krallık, askeri darbeyi, Aung San Suu Kyi’nin ve diğer siyasi figürlerin keyfi olarak tutuklanmasını kınıyor. Uluslararası müttefiklerimizle beraber bizler, Myanmar ordusunu insan hakları ihlallerinden sorumlu tutuyoruz ve Myanmar halkı için adalet arayacağız” dedi.

 

Dominic raab İngiltere Myanmar darbeci askeri general dışişleri bakan