'İnsan Düşmanları' TamgaTürk Editörünü Hedef Gösterdi

TAKİP ET

TamgaTürk'ün eski editörlerinden Muhammed Âkif Kalaycı'yı hedef gösterip, kendisi hakkında asılsız iddialar ortaya atan 'insan düşmanları' sosyal medya üzerinden tacizlerine devam ediyor.

AKP yönetiminin görmezden geldiği ve sözde "hayvanseverler"in toplumsal baskısıyla birlikte her gün derinleşen başıboş köpek sorunu ülkemizde yaşayan insanların hayatındaki en önemli tehditlerden biri olmaya devam ediyor.

TBMM'den geçen son yasanın başıboş köpek sorununu iyice çözülmez bir hale getirmesiyle hem basın mecralarının yaptığı haberler hem de sosyal medya kullanıcılarının paylaştıkları gönderiler kontrolsüz ve sağlıksız bir beslenen köpekler tarafından saldırıya uğrayan insanların yaşadıklarını gündeme getiriyor

TamgaTürk benimsemiş olduğu yayın ilkeleri ve Türk vatandaşlarına karşı taşımış olduğu sorumlulukla hareket edip saldırıya uğrayan vatandaşlarımızın haberlerini yaparak, bu soruna karşı duyarlılık geliştirmeyi hedef ediniyor.

TamgaTürk'ün Eski Editörü Hedef Gösterildi

TamgaTürk'ün eski editörlerinden Muhammed Âkif Kalaycı'nın Türk vatandaşlarına karşı taşımış olduğu sorumluluk bilinciyle yapmış olduğu haberler bahane edilerek kendisine yönelik bir linç kampanyası yürütülüyor.

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı'nın hedef göstermesi ve Muhammed Âkif Kalaycı'nın bilgilerini bağlamın dışında kullanarak ifşa etmesi sonucu, sosyal medya mecralarında örgütlenen 'insan düşmanları' Muhammed Âkif Kalaycı'yı tehdit ediyor. 

Erman Paçalı'nın paylaşmış olduğu tweetler şöyle:

Erman Paçalı'nın hedef göstermesiyle Muhammed Âkif Kalaycı hakkında yapılan yorumların bazıları ise şunlar:

TamgaTürk'e konuşan Kalaycı, "Benim sahte bir kimlik uydurarak bir platform kurup yönettiğimi, türlü suçlar işlediğimi iddia ediyor. Fakat bu şahsın ortaya koyduğu tek bir kanıt da yok. Böyle kendinden emin konuşan kişinin kanıta dayalı sözler sarf etmesi beklenir ancak vakıa öyle değil. Endişe verici olan ise bunu yapan şahsın bir vakıf başkanı olması... Artık ithamlarının ve hedef göstermelerinin bedelini mahkeme önünde ödeyecek" dedi.

Söz konusu tweetlerde yer alan gerçek dışı iddialar ve ısrarlı taciz sonucu Muhammed Âkif Kalaycı'nın yapmış olduğu yazılı açıklama ise şöyle:

Arkadaşlar, herkese merhaba. Şu şahıs ve hakkımdaki ithamlarıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Bir insanı, kamuoyu önünde asılsız ithamlarla hedef göstermek o kadar bedava değil. 
Türkiye'nin başıboş köpek sorunu ve benim bu konudaki yayınlarım, fikirlerim mâlumunuz. Bu şahıslar, @KopekSorunu sayfasını benim kurduğumu ve "kurucu" olarak uydurduğum sahte bir karakterle kendi kendime röportaj yaptığımı falan iddia ediyorlar. 
İddialarına bir dayanakları, elbette yok. Bu Erman adlı kişi, dün YouTube'da söylediğim türküleri falan paylaşmış. Ben ilkin alay ediyor sandım fakat bir süre sonra bir grup tuhaf isimli hesabın bana hakaret ve tehditler yönelttiklerini gördüm. 
Bildiğiniz üzere daha önce çok ciddi husumetlerin tarafı olduğum için açıkçası başta fazla aldırış etmedim. Bana yönelen itham, iftira ve tehditlerin bulunduğu paylaşımları arşivledim. Daha sonra yargı yoluna başvurmak üzere... 
Hesabımı da kilitleyeyim dedim. Fakat bu şahıs halen aynı ithamları öne sürmeye devam ediyor. Sükutun ikrardan olduğunu zannetmesinler diye artık bunları söylemek vücubiyet kazandı. 
Evvela, ben o platformun kurucusu falan değilim. Bu platformdan, kuruluşundan ve ben TamgaTürk'te çalışmaya başladıktan çook sonra haberdar oldum. Bunun nedeni de arka arkaya yaşanan köpek saldırılarıyla Türk çocuklarının yaralanmaları ve/veya hayatlarını kaybetmeleridir. 
TamgaTürk'teki görevim boyunca gazetecilik etiğini delmemek üzere elimden geleni yaptım. Bile isteye asla yalan, maksatlı haber yapmadım. İstemeden yanlış bir bilgiyi yayımladığım ender hallerde de yanlışlığı düzeltmek için elimden geleni yaptım. Yani yapmam gerekeni... 
Neyse, beni bilen bilir. Bu şahıs, kendi kendime röportaj yaptığımı falan iddia ediyor. Böyle bir şeye ihtiyacım yok. Kendi fikirlerimi kendi kimliğimle dile getirmeye ehil olduğum gibi, bunu yapmaya cesaretim de vardır.  
Misalen, kısa bir süre önce Mehmet Akif Koç Bey'in daveti üzerine Ankara Düşünce Okulu'nun yaptığı yayında konuştum. Bunun yanı sıra TamgaTürk'te çok sayıda özel haber yayımladım. 
Bakan Vahit Kirişçi'yle olayın ne alakası var zaten hiç anlamadım. Bir çalıştaya falan katılmadım. Kimseye "pezevenk" dediğimi de hatırlamıyorum. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP ile ilgili sözlerine de aynen katılıyorum. Kendisi isabet etmiş. 
Son olarak, dünden bu yana beni hedef gösteren, haksız ithamlarda bulunan, tehditler savuran herkesle mahkeme önünde hesaplaşacağım. Alacağım tazminatların Türk'e bakan, Türk'ün gözünden bakan TamgaTürk'ün finansmanına ayrılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.
Ek olarak, ben yaklaşık 3 aydır TamgaTürk'te çalışmıyorum. Gazeteciliği bıraktım. Başka bir yolda ilerliyorum. Ama söz konusu güruhun bu gibi yalanlarına karşı en iyi panzehir bana kalırsa okuyucusunun sahip olduğu TamgaTürk gibi hür medya platformlardır.
 

Arkadaşlar, herkese merhaba. Şu şahıs ve hakkımdaki ithamlarıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Bir insanı, kamuoyu önünde asılsız ithamlarla hedef göstermek o kadar bedava değil. (1) https://t.co/5rCxqnqLHU

— muhammed âkif (@akifeditor) January 16, 2023

Hakkında atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Muhammed Âkif Kalaycı, söz konusu tehditler ve hedef göstermelerle ilgili hukuki yollara başvuracağını söyledi. 

muhammed akif kalaycı erman paçalı başıboş köpek sorunu köpektaparlar hedef gösterdi iftira tehdit edildi