İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Dünyaya Pekin Olimpiyatları'nı Boykot Çağrısı

TAKİP ET

İnsan Hakları İzleme Örgütü, dünya ülkelerine insanlığa karşı suç işleyen Çin'de gerçekleştirilecek olan Pekin Olimpiyatları'nı boykot etmeleri çağrısını yaptı.

Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine soykırım uygulayarak insanlığa karşı suç işleyen Çin Komünist Partisi diktası, Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Pekin Olimpiyatları, Holokost'a imza atan Nazi diktası altındaki Almanya'nın 1936 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmasına benzetiliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW),  dünya ülkelerine insanlığa karşı suç işleyen Çin'de gerçekleştirilecek olimpiyatları boykot etme çağrısı yaptı.

HRW Genel Direktörü Kenneth Roth, olimpiyatların Çin'in "korkunç insan hakları sicili"nin üzerini örttüğünü belirterek tüm dünya ülkelerinden Pekin Olimpiyatları'nı diplomatik olarak boykot etmelerini talep etti.

Daha önce ABD, Kanada ve Britanya Pekin Olimpiyatları'na karşı diplomatik boykot uygulama kararı almıştı. 

ABD'den Pekin Kış Olimpiyatlarına Doğu Türkistan Boykotu



Doğu Türkistanlı soydaşlarımız da Türk devletinden ve tüm Türk kamuoyundan Pekin Olimpiyatlarını her anlamda boykot etmelerini istemişti. 

Uygur Türklerinden 'Pekin Soykırım Olimpiyatı'na Boykot Çağrısı

Davutoğlu'ndan Pekin Kış Olimpiyatlarına Boykot Çağrısı

Mado'ya Yönelik Boykot Kampanyası Başlatıldı

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

pekin olimpiyatları soykırım boykot insan hakları izleme örgütü